Elevii din clasele I și a II-a vor avea manuale digitale pe bănci

756
4
Elevii din clasele I și a II-a vor avea manuale digitale pe bănci - pricopie-1410098718.jpg

Articole de la același autor

Prezent vineri, 5 septembrie, la Universitatea Maritimă din Constanța, pentru a participa la o nouă ediție a programului ACADEMICA BNR, desfășurat de patru ani consecutiv la Constanța, ministrul Educației, Remus Pricopie,

a răspuns întrebărilor legate de învățământul românesc, în principal despre rezultatele Bacalaureatului 2014, dar și despre problemele începutului de nou an școlar.

În opinia ministrului Remus Pricopie, analizând rezultatele ultimelor trei sesiuni de Bacalaureat, s-a constatat că procentul de promovabilitate în sesiunea de vară a crescut, iar sesiunea de toamnă se menține în aceeași parametri. La o analiză detaliată, s-a descoperit că aproape 70% din cei care au terminat liceul în 2014 au promovat și doar 30% din cei care provin din serii anterioare mai reușesc să promoveze.

"Ceea ce înseamnă că elevul care nu a reușit să promoveze examenul de bacalaureat în anul în care a terminat liceul are șanse mult mai mici pe viitor. Doar unul din cinci candidați care nu a luat examenul în vară a mai reușit să-l promoveze peste o lună jumătate. Vom merge mai departe cu proiectul finanțat din fonduri structurale de pregătire instituționalizată. Pe de o parte, avem nevoie de o mai bună pregătire în timpul anului școlar, în timpul liceului, iar pe lângă activitățile de la clasă, să existe meditații instituționalizate. În acest moment, tragem linie să vedem câți ar fi interesați să revină pentru a da Bacalaureatul într-o altă sesiune, după care vom decide dacă este cazul să o introducem. Metodologia de organizare a viitorului bacalaureat a fost făcută publică și ea nu prevede această sesiune specială. Eu sper că, gradual, vom avea rezultate mai bune".

"Părinții vor fi, în final, mulțumiți"

Întrebat ce se va întâmpla cu decontarea navetei cadrelor didactice în anul școlar viitor, ministrul Pricopie a dat vina pe Legea nr. 1 a educației naționale, afirmând că este destul de neclară în ceea ce privește această decontare: "Nu este o normă clară privind obliga-tivitatea autorităților locale de a face această decontare. Și în al doilea rând, nu se precizează sursa de decontare, iar de aici apar problemele. Lucrăm și la acest subiect, în dialog cu sindicatele, pentru a identifica sursa de finanțare într-un mod foarte clar, iar procedurile să fie respectate de toată lumea".

Cât despre materiile noi la învățământul primar, pe care le contestă părinții cu atâta vehemență, ministrul a afirmat că nu trebuie să sperie pe nimeni: "Pentru un elev de clasa a II-a, fracțiile vor fi exemplificate cu un tort care este tăiat în 10, să spunem, și se împarte la copii. Astfel se introduc elemente de fracții, și nu formule pe tablă, de sus până jos. Când vorbim de fizică, sunt de fapt elemente de fizică. Așa cum am introdus un curs care se numește «De-a arhitectura», pentru clasele a III-a și a IV-a, prilej cu care copiii vor merge în parc, se vor uita în jurul lor și vor începe să combine desenul cu ideea de construcție, de clădire. Este normal să introduci elemente de istorie, de fizică, de chimie. Eu sunt convins că atunci când vor vedea, de fapt, ceea ce vor învăța copiii lor, părinții vor fi mulțumiți".

Vestea interesantă a fost lăsată în final, atunci când ministrul Remus Pricopie a anunțat că elevii din clasele I și a II-a vor avea manuale digitale la 15 septembrie, în timp ce restul elevilor vor învăța tot după vechile manuale. Motivul invocat a fost acela că procedurile legale obligă Ministerul Educației să așteptăm decizia Consiliului Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

"Eu cred că ne apropiem de momentul la care CNSC va da verdictul. De fapt, știți bine că sunt mai multe solicitări la CNSC din partea unor editori, una a fost deja respinsă, mai sunt 17 dacă nu mă înșel, care au fost conexate. Eu cred că vom merge în direcția bună și că vom avea manuale pe 15 septembrie, evident în format digital. Dacă decizia este pozitivă, atunci manualele vor putea fi încărcate pe internet imediat ce se semnează contractele", a mai declarat același ministru.

Așadar, clasicele manuale vor fi însoțite de CD conținând diverse activități. 

Comentează știrea

marin
10 septembrie 2014
barbu

il vedem pe panait in aceasta imagine. negociaza cumva manuale digitale si pentru studentii lui, multi dintre ei analfabeti?

Nike Air Max 90 sale
20 septembrie 2014
Nike Air Max 90 sale

[url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90 UK[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90 sale[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]cheap Nike Air Max 90[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]http://www.airmax90sale-uk.co.uk/[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/producttags.html]http://www.airmax90sale-uk.co.uk/producttags.html[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon UK[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon running shoes[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/]http://www.salomonukonline.co.uk/[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/producttags.html]http://www.salomonukonline.co.uk/producttags.html[/url] Nike Air Max 90 sale http://www.airmax90sale-uk.co.uk/

qNGKDVYnjxuqaIVQ
26 septembrie 2014
qOjyovFruxpD

P3YIUJ elndqcqgjegq, [url=http://obwawyhnwkde.com/]obwawyhnwkde[/url], [link=http://wdgkxnafepdy.com/]wdgkxnafepdy[/link], http://fcknqbesoylb.com/

fGQlsjodisDh
29 septembrie 2014
ADpRhuUIia

7SZiaU zrqdhszqsnmw, [url=http://ncpdypbnaric.com/]ncpdypbnaric[/url], [link=http://ecvtbagnfefz.com/]ecvtbagnfefz[/link], http://wuwcpzrkirnk.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6012 secunde