Elevii din Sibioara au muncit pentru o tablă nouă

519
Elevii din Sibioara au muncit pentru o tablă nouă - 42a95a86a589b3e37d7e9a739821b11a.jpg
Ceea ce se întâmplă în școlile din orașul Constanța cu privire la schimbarea ciclică a parchetului, mobilierului, ja-luzelelor, tablelor, toate exclusiv din banii părinților care nu prididesc niciun sacrificiu pentru odrasla lor, constituie o reală sfidare la condiția de elev în mediul rural.
Un huzur la limita ingra-titudinii, căci, în timp ce unii schimbă mobilierul anual pentru că au cedat șuruburile băncilor sau ale scăunelelor, undeva, la câțiva kilometri de Constanța, 12 micuți au stat până târziu după ore să confecționeze obiecte pentru a-și cumpăra o tablă și un glob pământesc.
Cei 12 elevi ai școlii si-multane care, de fapt, în-seamnă o clasă în satul Sibioara au reușit să strângă duminică, 11 octombrie, la Târgul de toamnă de la Pavilionul expozițional, modica sumă de 334 lei. O tablă costă 14 milioane lei. Norocul le-a surâs din altă parte însă.
Povestea acestei îndu-ioșătoare inițiative a pornit de la prima ședință cu părinții pe care noua învățătoare Daniela Dascălu a avut-o la începutul anului școlar. "Atunci, mămica elevului Adrian Calciu, din proprie experiență, a venit cu propunerea de a participa la acest târg de toamnă cu diferite obiecte realizate de cei 12 copii pe care îi am anul acesta: patru în clasa I, doi în clasa a II-a, cinci în clasa a III-a și unul în clasa a IV-a. Și am început să confecționăm sporul casei, acele sticluțe care se umplu cu diferite cereale, după care au decupat cutii de lapte și le-au împodobit atât de frumos încât au ieșit drăguțe brățări, iar din două crenguțe și funii au realizat talismane care să alunge visele urâte. În timp ce făceam demersuri pentru obținerea unui microbuz ca să ne deplasăm la Constanța, ne-a vizitat primarul comunei Lumina, care, impresionat de inițiativa noastră, ne-a promis că ne va cumpăra o tablă nouă".
Și totuși elevii împreună cu învățătoarea au venit duminică la Târg, au vândut și au strâns 334 lei. "I-am răsplătit pe fiecare cu câte o amintire, respectiv pe băieți cu câte o brățară, iar pe fetițe cu câte un ineluș, iar din banii rămași, 310 lei, vrem să cumpărăm un glob pământesc și alte câteva rechizite.
Elevii, însă, au rămas cu amintirea unei experiențe deosebite și au învățat că în viață, dacă vrei ceva, trebuie să muncești. Și au mai învățat că prin comunicare și multă muncă, nu contează de unde ești și în ce condiții înveți, vei ajunge să îți împlinești do-rințele și visele", a dorit să adauge în final înv. Daniela Dascălu.
Cel mai probabil, următoarea acțiune a acestor micuți va avea ca scop strângerea de fonduri pentru asfaltarea drumului ce leagă Sibioara de Năvodari și care se parcurge într-un timp record… de lung. El, drumeagul, teoretic ar trebui străbătut cam în 10 minute, dar, din cauza hăurilor ce se cască în pământ, se ajunge în 30 de minute la destinație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.637 secunde