Elevii, invitaţi să îmbrace uniforma militară. 120 de locuri la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza”

293
Elevii, invitaţi să îmbrace uniforma militară. 120 de locuri la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” - fondeleviiinvitati-1614799569.jpg
Elevii constănţeni care se pregătesc pentru admiterea la liceu şi care se gândesc să aleagă o carieră militară mai au la dispoziţie numai două zile pentru a se înscrie la Biroul de Informare şi Recrutare. Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” propune 120 de locuri la clasa a IX-a.

Elevii de clasa a VIII-a sau absolvenţii care nu au fost înmatriculaţi într-o unitate de învăţământ liceal sau profesional, cu vârsta de cel mult 16 ani împliniţi în anul 2021, mai au timp până vineri, 5 martie, să ajungă la Biroul de Informare şi Recrutare şi să-şi depună dosarul pentru admiterea la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

Pentru anul şcolar 2021 – 2022, unitatea de învăţământ propune 120 de locuri, la specializarea Matematică – Informatică, cu o durată de şcolarizare de patru ani. „Gratuitatea actului educațional, a cazării și echipării, oportunitățile de schimb de experiență cu elevi militari și civili, la nivel național și internațional, practica în Centrul de Pregătire Marinărească și Sporturi Nautice, vizitele la bordul navelor, participarea la parada de Ziua Națională sunt doar câteva dintre motivele pentru care alegerea colegiului nostru este una de luat în considerare”, transmit reprezentanţii unităţii de învăţământ. Astfel, pasul întâi este ca elevii să se prezinte la Biroul Informare - Recrutare până pe 5 martie, împreună cu unul dintre părinți, pentru înscriere și consiliere. Candidații trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate sau certificatul de naștere, în cazul celor care nu au împlinit încă 14 ani.

Probe scrise la Limba română şi Matematică

Ulterior, până pe 9 aprilie, aceştia vor susţine probele de selecție, psihologice, sportive și interviul de evaluare finală. Examinarea medicală va fi apoi programată până pe 23 aprilie. Candidații declarați „Admis” la probele de selecție efectuează vizita medicală, conform indicațiilor primite de la personalul recrutor.

Cel de-al patrulea pas este examenul de admitere în Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”. În etapa întâi, va fi susţinută o probă de verificare a cunoștințelor, probă care constă într-un test grilă la disciplinele Limba și literatura română și Matematică. Ulterior, în etapa a doua, va avea loc ierarhizarea candidaților în funcție de media finală de admitere. Nota minimă de admitere este șase, iar punctajul obținut la testul grilă are o pondere de 80%.

Pentru mai multe informații, viitorii candidaţi pot contacta personalul Biroului Informare şi Recrutare, care oferă consiliere și îndrumare pe tot parcursul procesului de recrutare. În Constanța, îi găsiți la numărul de telefon 0241/484.399 și la adresa Strada Mircea cel Bătrân nr. 106, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.626 secunde