Opt ani de când Diana Cheregi a părăsit scena vieţii

282
Opt ani de când Diana Cheregi a părăsit scena vieţii - cheregi-1614799443.jpg

Articole de la același autor

Ieri, 3 martie, s-au împlinit opt ani de când binecunoscuta actriţă Diana Cheregi a părăsit scena vieţii. Specialiştii Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman” îi cinstesc memoria, în volumul cu numărul IV al Dicţionarului de personalităţi dobrogene. Ei spun că actriţa s-a născut în localitatea Sălişte, judeţul Sibiu, a absolvit Liceul „Emil Racoviţă” din Cluj Napoca şi Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti. La Constanţa a ajuns în anul 1973, unde a lucrat şi ca lector la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius”.

Dintre rolurile pe care distinsa actriţă le-a interpretat de-a lungul timpului amintim doar câteva: Anne Page („Nevestele vesele din Windsor” de William Shakespeare); Valentine („Călător fără bagaje” de Jean Anouilh); Corifeul („Hecuba” de Euripide); Zamfira/ Smărăndiţa („Căsătorie cu bucluc”, după Vasile Alecsandri); Oberon („Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare).

De asemenea, ea a regizat spectacolele „Căsătorie cu bucluc”, „Încurcături cu cântec”, „La Steaua”, „Viaţa şi pătimirile lui Publius Ovidius Naso”. Totodată, a primit din partea Teatrului de Stat Constanţa o diplomă de excelenţă pentru 30 de ani de activitate, precum şi diploma de onoare, pentru merite deosebite în slujba scenei constănţene, acordată de teatru şi Primăria municipiului Constanţa. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5601 secunde