Unirea Principatelor Române, în cărţi. Expoziţie specială la Biblioteca Judeţeană Constanţa

712
Unirea Principatelor Române, în cărţi. Expoziţie specială la Biblioteca Judeţeană Constanţa - unireaprincipatelor1-1611502153.jpg

Articole de la același autor

La 162 de ani de la Unirea Principatelor (24 ianuarie 1859), Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța a organizat o expoziție tematică dedicată acestui eveniment important al istoriei naționale.

Unirea Principatelor reprezintă un moment decisiv în procesul de desăvârșire a statului național unitar român, proces încheiat prin Marea Unire realizată în 1918. Expoziția, deschisă în holul central al instituției, aduce în fața utilizatorilor bibliotecii materiale din colecțiile acesteia, carte și presă, care ilustrează multiple aspecte legate de acest subiect. „Sunt evidențiate evenimentele care au dus la înfăptuirea Unirii din 1859, personalitățile care și-au legat numele de aceasta, în primul rând domnitorul Alexandru Ioan Cuza al cărui jurământ este prezent în cadrul acestei expoziții, dar și ecourile ei naționale și internaționale. De asemenea, am evidențiat modul în care dobrogenii au sărbătorit Unirea Principatelor începând cu semicentenarul din 1909 și până la manifestările științifice și culturale organizate de diverse instituții locale în ultimii ani”, a declarat Corina Mihaela Apostoleanu, directorul Bibliotecii Judeţene Constanţa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3887 secunde