Uniunea Scriitorilor din Constanţa, la ceas aniversar: 25 de ani de existenţă

330
Uniunea Scriitorilor din Constanţa, la ceas aniversar: 25 de ani de existenţă - scriitori-1612545844.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, a avut loc la Biblioteca Judeţeană Constanţa „Ioan N. Roman”, un eveniment special, sărbătorirea a 25 de ani de existenţă a filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România. Întâlnirea a fost transmisă pe pagina de Facebook a instituţiei. Pentru că au trecut mai bine de două decenii de la înfiinţarea filialei, gazdele au dorit ca toţi scriitorii, oamenii de cultură şi cei pasionaţi de arta scrisului să îşi aducă aminte de membrii acesteia. Din păcate, unii dintre ei nu se mai află de mult printre noi, dar opera lor rămâne vie în memoria noastră. Fotografiile postate, de la constituirea filialei provin din arhiva personală a scriitorului Ovidiu Dunăreanu. În aceste imagini pot fi revăzuţi fostul redactor-şef al revistei „Tomis”, prozatorul Constantin Novac, redactorul-şef adjunct, poetul Nicolae Motoc, actorul şi poetul Vasile Cojocaru, scriitorul Victor Corcheş, poetul Arthur Porumboiu şi alţii.

Pentru că viaţa i-a fost curmată prea devreme, medicul Octavian Unc nu a putut fi prezent la această manifestare. Cu toate acestea, în sală s-a discutat despre antologia de proză „Ex Ponto Epic Orchestra”, îngrijită de Ovidiu Dunăreanu şi regretatul Octavian Unc, tipărită anul trecut.

De asemenea, s-a vorbit despre apariţiile din primii ani ai filialei, dar s-au prezentat şi proiectele de viitor, cum ar fi editarea unei antologii de poezie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8766 secunde