Elevii, părinții și profesorii cer Guvernului mai mulți bani pentru Educație

173
Alianța pentru Educație de Calitate, formată din Consiliul Național al Elevilor, Asociația Elevilor din Constanța, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" și Federația Națională a Sindicatelor "Alma Mater" solicită Guvernului mai mulți bani pentru Educație.

Aceștia cer introducerea unor amendamente în Legea bugetului de stat pe anul 2018, prin care să se majoreze sumele prevăzute pentru cheltuielile cu pregătirea profesională a cadrelor didactice, cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor și cheltuielile cu bunuri și servicii.

"Suntem de părere că un procent de mai puțin de 3 la sută din Produsul Intern Brut alocat pentru educație este insuficient pentru dezideratul nostru, pe care sperăm că îl împărtășiți, ca elevii să beneficieze de educație incluzivă și de calitate. Menționăm că, din punct de vedere statistic, România se află cu mult sub media europeană de 5,4 la sută din PIB și chiar mai jos de media Europei de Est, de 4,7 la sută. Deși susținem inițiativele luate în vederea digitalizării, considerăm că distribuirea banilor ar trebui să fie prioritizată, pentru ca și resursele educaționale deschise, cât și infrastructura școlilor să fie în linie cu cerințele actuale ale secolului", explică reprezentanții Alianței pentru Educație de Calitate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5056 secunde