Elevii români şi sloveni, interesaţi de problema energiilor regenerabile

226
Elevii români şi sloveni, interesaţi de problema energiilor regenerabile - 05-1664880227.jpg

Articole de la același autor

În ultima săptămână s-a desfășurat una din mobilitățile proiectului „Dialoguri” al Liceului Teoretic „Ovidius”. Potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ, mobilitatea a fost realizată de 17 elevi, trei profesori şi a fost găzduită de o şcoală din Slovenia. Tema generală a mobilității a fost centrată pe investigarea modalităților de realizare a educației științifice a elevilor, prin integrarea subiectelor complexe, precum dezvoltarea durabilă, în scopul dezvoltării competențelor de analiză multifactorială a impactului diferitelor activități umane.

Școala gazdă a organizat un program extrem de interesant, în care elevii români și sloveni au avut ocazia să lucreze împreună pentru realizarea unor proiecte legate de tematica energiilor regenerabile, utilizarea inegală a resurselor din diferite zone ale lumii, fast-fashion, conservarea biodiversității, mai ales în ecosistemele foarte vulnerabile (precum cele din peștera Postojna).

Istoria și cultura locală au fost reflectate, şi ele, în activitățile propuse de elevii gazdă și au inclus vizite la obiectivele din regiunea Celje, permițând conectarea tradițiilor și găsirea punctelor comune. Ultima zi a mobilității a fost desfășurată în compania cercetătorilor de la Institutul de Oceanografie din Trieste care i-au condus pe tinerii români și sloveni în vizita navei de cercetări polare „Laura Bassi”, dar și în explorarea rezervației marine de la Miramare. Continuarea acestei mobilități va avea loc în martie 2023, când tinerii sloveni vor vizita Constanța, având din nou ocazia de a se reîntâlni cu elevii Liceului Teoretic „Ovidius” și de a continua proiectele începute. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9103 secunde