Elevii Școlii Gimnaziale "Grigore Moisil" "exmatriculează" violența

328
Elevii Școlii Gimnaziale

Articole de la același autor

Violența în mediul școlar este o realitate, un fenomen complex, cu o diversitate largă de forme și manifestări verbale, fizice, hărțuire. O regăsim în extrem de diversele situații cu care se confruntă zilnic elevii, cadrele didactice, echipele manageriale ale școlilor. De aceea, se impun constant măsuri de intervenție și campanii de informare și conștientizare. 
La sfârșitul săptămânii trecute, cu ocazia Zilei Învățării Nonformale, Școala Gimnazială "Grigore Moisil" Năvodari a organizat, atât la nivel primar, cât și la nivel gimnazial, activități nonformale sub tematica "Exmatriculăm violența". Activitățile de la clasă au inclus lecții deschise, proiecții de film, ateliere de lectură sau lucru manual. Acestea au culminat, în curtea școlii, cu un concurs de desene pe asfalt cu aceeași tematică. 


"Cu acest proiect ne-am alăturat evenimentului național, având ca parteneri Corpul European de Solidaritate, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, precum și experți Erasmus+ România. Împreună am «exmatriculat» violența din Școala Gimnazială «Grigore Moisil» Năvodari și am urmărit formarea de deprinderi de comportament civilizat în școală și în societate", a declarat prof. Ligia Elena Mangri, directorul unității de învățământ. 
Școala Gimnazială "Grigore Moisil" din Năvodari este partener Erasmus+ și coordonator european al proiectului "Key for innovative teaching", desfășurat împreună cu colegi din Belgia și Italia. 


"În acest sens, tot săptămâna trecută, am organizat Open Erasmus Day, eveniment în cadrul căruia au avut loc proiecții de film și a fost lansată broșura «Travel Guide - Handbook - European way for motivation", rezultat al muncii și experiențelor comune cu partenerii noștri belgieni și italieni", a explicat prof. Adriana David, coordonator proiect Erasmus+ în cadrul Școlii Gimnaziale "Grigore Moisil". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5386 secunde