Pentru că au aflat din "CUGET LIBER"

Elevii Școlii "Mihai Viteazu" din Constanța le-au făcut daruri colegilor de la Sibioara

734
Elevii Școlii
La jumătatea lunii octombrie a anului trecut, scriam că la Târgul de toamnă organizat la Pavilionul expozițional, printre nenumăratele standuri cu produse specifice sezonului, cărnuri, vinuri și alte musturi, s-au aflat și cei 12 elevi ai școlii simultane din Sibioara.

Îndrumați de învățătoarea Daniela Dascălu, cei patru elevi în clasa I, doi în clasa a II-a, cinci în clasa a III-a și unul în clasa a IV-a au confecționat diverse obiecte: sporul casei, acele sticluțe care se umplu cu diferite cereale, au decupat cutii de lapte și le-au împodobit atât de frumos încât au ieșit drăguțe brățări, din două crenguțe și funii au realizat talismane care să alunge visele urâte. Toate au fost expuse spre vânzare ca, mai apoi, cu banii strânși să-și cumpere o tablă nouă pentru clasă, care i-ar fi costat 1.400 lei. La târg au reușit să strângă 334 lei, dar, conform afirmațiilor învățătoarei, "i-am răsplătit pe fiecare cu câte o amintire, respectiv băieții cu câte o brățară, fetițele cu câte un ineluș, iar din banii rămași, adică 310 lei vrem să cumpărăm un glob pământesc și alte câteva rechizite.
Elevii, însă, au rămas cu aminti-rea unei experiențe deosebite și au învățat că în viață dacă vrei ceva trebuie să muncești. Și au mai învățat că prin comunicare și multă muncă, nu contează de unde ești și în ce condiții înveți, vei ajunge să îți împlinești dorințele și visele".
Între timp, Primăria Lumina le-a pus la dispoziție tabla mult visată, dar s-au ales și cu niște prieteni deosebiți. În urma lecturării articolului din "Cuget Liber", directoarea Școlii cu clasele I-VIII nr. 29 "Mihai Viteazu" din Constanța, prof. Ana Mihu, ne-a sunat pentru a afla cum poate intra în legătură cu această învățătoare și a-i pune la dispoziție mai multe materiale didactice.
Și astfel, în preajma Crăciunului, a sosit la Școala din Sibioara un grup de părinți și elevi care le-a adus colegilor lor daruri, constând în haine, dulciuri, jucării, rechizite, două globuri pământești, dulap și multe altele. "Toate lucrurile primi-te erau în stare foarte bună, nimic nu am primit stricat sau rupt, nicio geantă nu era goală. De exemplu am primit și penare, dar ele nu erau goale, în fiecare existând culori, stilouri", ne-a declarat învățătoarea Dascălu, care dorește ca și prin intermediul ziarului care i-a făcut "celebri" să le mulțumească în mod special părinților acestor elevi, precum și cadrelor didactice, toți niște oameni deosebiți. "Deși e criza asta de te scoate din minți numai când auzi cuvântul, ei au dovedit că sufletul omenesc caută să se spele de murdăria cu care e împroșcat politic zi de zi, prin gesturi simple și totuși importante. Dacă ați ști cum uiți de griji când ești înconjurat de elevi deosebiți. Uiți chiar că ți-ai primit salariul cu întârziere și fără cei 15% din el. Mulțumesc din suflet tuturor pentru efortul lor și pentru bucuria pe care au adus-o pe buzele copiilor din Sibioara. Dacă cu o rândunică nu se face primăvară, cu un gest de dăruire pentru cei de lângă tine se poate schimba lumea", a conchis învățătoarea din Sibioara.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9798 secunde