Elevii și studenții, amăgiți că vor primi calculator de mici dimensiuni

204
Ministrul pentru Societatea Informațională Dan Nica a prezentat, la adunarea generală a Consiliului Național al Elevilor, un calculator de dimensiunile unui telefon, exprimându-și dorința ca astfel de dispozitive să ajungă gratuit la elevii și studenții fără posibilități materiale. 
Dan Nica a afirmat că este vorba despre un computer denumit Rasberry Pi, care costă 35 de dolari și a fost inventat de un grup de profesori din Cambridge. Ministrul le-a mai spus elevilor că așteaptă semnale din partea acestora dacă sunt interesați de demararea unui astfel de program. 
"Anul trecut, Google a dat 15.000 asemenea dispozitive gratis copiilor din Anglia. Am vorbit și eu cu mai mulți de la o fundație să facem și la noi acest experiment. În Galați, cu certitudine vom avea un astfel de experiment, ca să vedem care e gradul de interes al elevilor, le-am cerut celor care sunt în Consiliul Național al Elevilor să facă demersuri pentru a vedea care este gradul de interes, ca să vedem dacă e cazul să intervenim și la nivelul Guvernului cu un asemenea proiect, care poate fi finanțat și cu fonduri europene", a explicat ministrul. 
El a adăugat că un astfel de calculator permite o interfață grafică, dezvoltarea de programe, de jocuri, conectare la tv și este bazat pe sistemul de operare Linux, cei care l-au proiectat vizând dezvoltarea creativității elevilor fără prea mari posibilități materiale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Elevii intră în vacanță
Luni, 14 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Polițiștii, alături de elevi
Joi, 10 Ianuarie 2013
Stire din Fun : Probleme cu calculatorul
Pagina a fost generata in 0.3374 secunde