Elevii sunt învățați să-și… dezvolte emoțiile

162

Articole de la același autor

Zilele acestea, la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" s-a încheiat un nou ciclu de activități realizate în colaborare cu Fundația ADV "Alături de Voi’’, cu sprijinul psihologului Georgiana Iofciu, în rândul elevilor din clasele a V-a și a VI-a, coordonați de prof. Carmen Călin, Iuliana Voicu, Andreea Cosmeanu și Elena Săpunaru. 


"Dezvoltarea emoțiilor" a adus în prim-plan un subiect fierbinte pentru copiii care au nevoie de sprijinul adulților pentru a învăța să își exprime, identifice și controleze inteligența emoțională. Copiii cu o inteligență emoțională dezvoltată sunt mult mai sociabili, cooperanți, optimiști și au o capacitate mult mai bună de a rezolva problemele cu care se confruntă. De asemenea, acești copii învață să se împrietenească cu propriile emoții și să le transforme într-un aliat pentru că, dacă viața ar fi o colecție de tablouri, emoțiile sunt cele care ar colora aceste tablouri. 


Prin urmare, psihologul Georgiana Iofciu a subliniat, într-un limbaj simplu și accesibil micilor elevi, cauzele și consecințele emoțiilor, manifestările lor cele mai subtile, dar și regulile sociale privind emoțiile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1335 secunde