"Elixirul dragostei" deschide stagiunea

415

Unul dintre puținele motive de bucurie cu care vine toamna este că teatrele își ridică din nou cortinele, chemându-ne să ne desfătăm cu artele Calliopei, Terpsihorei, Euterpei, Melpomenei și Thaliei.

Sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 19:00, ne va îndulci amărăciunea ce însoțește sfârșitul verii "Elixirul dragostei", ce va deschide stagiunea, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", de sub bagheta lui Radu Ciorei.
Vor urca pe scena decorată în ideile lui Cătălin Arbore, Doru Iftene pentru rolul lui Nemorino, țăranul îndrăgostit lulea, dar prea timid, Mădălina Sandu în rolul Adinei, țărăncuța iubită care-i tot dă brânci lui Nemorino, dar degeaba, Marius Eftimie, ca Belcore - sergentul care râvnește și el la dragostea Adinei, însă va fi folosit de aceasta ca resort pentru a-l împinge pe Nemorino spre ea, Cătălin Țoropoc în rolul vicleanului doctor Dulcamara și Mihaela Ionescu drept Gianneta. Și vinul drept elixir al dragostei care păcălește personajele amețindu-le și încurcând ițele poveștii.
Fănica Lupu-Liești și Rodica Raicu Uretu semnează coregrafia, în regia lui Ognian Draganov.
"Elixirul dragostei" este o operă în două acte, pe un libret de Felice Romani, și muzica lui Gaetano Donizetti. Premiera operei a avut loc la Milano, la "Teatro Cannobiana", în ziua de 2 mai 1832.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7595 secunde