Filmul rusesc rulează la Casa de Cultură

344
Filmul rusesc rulează la Casa de Cultură - filmrusesc-1346956160.jpg

Articole de la același autor

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, continuă Săptămâna premierelor rusești din cadrul Caravanei KINO+.

Până pe 9 septembrie, publicul va avea acces gratuit la filme de calitate, în regia mai multor generații de regizori ruși, traduse de studenții Universității din București, informează organizatorii.
În fiecare seară a săptămânii, filmele rulează de la ora 18:00. Vineri, cinefilii vor putea urmări o producție a anului 2009, "Credință" (I believe!), în regia Lidiei Bobrova, după trei povestiri ale lui Vasilii Shukshin desprinse din contemporana Rusie rurală.
Săptămâna filmului rus continuă, sâmbătă, cu viața legendarului cântăreț de operă estonian Georg Ots, povestită de soția lui în "Georg" din 2007, regia Peeter Simm.
După ce i se fură bagajele în gară, Rita se trezește singură, fără acte, bani sau prieteni, într-un oraș străin și rece. Întâmplător, face cunoștință cu Nemoi (Mutul), un vagabond la vârsta adolescenței cu care treptat ajunge să lege o prietenie strânsă. Cei doi tineri trec printr-o serie de întâmplări neverosimile pe care le putem vedea în "Efect de seră" (2005), regizor Valeri Ahadov, producție ce încheie, duminică, seria filmelor rusești.
Festivalul național de film rusesc Kino+ este organizat de Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Universitatea din București (Departamentul de Filologie Rusă și Slavă al Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Departamentul Servicii pentru Studenți) și "Rețeaua de cultură".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3944 secunde