Emoții la apogeu. Astăzi se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2018

293
Emoții la apogeu. Astăzi se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2018 - emotiilaapogeu-1529337755.jpg

Articole de la același autor

Emoțiile absolvenților de clasa a VIII-a ating apogeul astăzi, când până în prânz ar trebui afișate rezultatele la probele scrise la limba română și matematică. Conform calendarului de desfășurare a examenului, rezultatele trebuie prezentate, marți, 19 iunie, până în ora 12.00.

Candidații nemulțumiți de note vor putea depune contestație în aceeași zi, între orele 14.00 și 19.00. Lucrările contestate vor fi reevaluate în intervalul 20 - 22 iunie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 23 iunie.

Tot pe 23 iunie, va fi făcută publică și ierarhia județeană pentru repartizarea computerizată în vederea admiterii la liceu. Între 29 iunie și 3 iulie, candidații își vor putea completa opțiunile în fișele de înscriere, asistați de părinți și diriginți, pentru ca acestea să fie introduse în baza de date computerizată. Apoi, în intervalul 30 iunie și 3 iulie, părinții și candidații își vor putea verifica fișele cu opțiuni.

Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților de clasa a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2018 - 2019 va avea loc pe 9 iulie și, în aceeași zi, vor fi comunicate rezultatele candidaților repartizați, conform procedurii stabilite de Comisia Națională de Admitere. Începând de a doua zi, candidații își pot depune dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați, pentru ca, pe 13 iulie, liceele să transmită situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă.

Între 16 și 18 iulie, comisia județeană de admitere va rezolva situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate. Din 18 iulie începe cea de-a doua etapă de admitere, pe locurile rămase libere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5518 secunde