Emoţii pentru profesori. Vor reuşi să obţină titularizarea în acest an?

2430
Emoţii pentru profesori. Vor reuşi să obţină titularizarea în acest an? - fond-titularizare-2-1689097593.jpg

Articole de la același autor

Miercuri, 12 iulie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, începe proba scrisă la concursul de titularizare, la care vor participa 1.071 de candidaţi din judeţul Constanţa. Menţionăm că pentru a se angaja într-o şcoală pe perioadă nedeterminată, cadrele didactice trebuie să obțină minimum nota 7 la proba scrisă de la Titularizare 2023. Totodată, pentru a deveni suplinitori, candidaţii care susţin proba scrisă de la Titularizare 2023, trebuie să obţină, şi ei, cel puţin nota 5.


Potrivit Inspectoratului Școlar Constanța, la nivel județean sunt disponibile 345 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (261 în mediul urban şi 84 în mediul rural). Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: învățământ preșcolar (candidați înscriși - 276), învățământ primar (candidați înscriși - 118) și consiliere psihopedagogică (candidați înscriși - 38). Rămâne de văzut câţi dintre aceştia vor reuşi, anul acesta, să se titularizeze pe post. Spunem asta în condiţiile în care, anul trecut, la nivelul județului Constanța, din cei aproximativ 900 de candidaţi arondați pe trei centre de concurs (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Comercial „Carol I”), unii dintre ei nu au reușit să obțină nici măcar nota 4. Iată doar câteva exemple: la disciplina învățător/educator, candidat din Independența (2,40), Deleni (2,15), Ciocârlia (3,85); la istorie din Valu lui Traian - 2,40; religie ortodoxă din Cumpăna - 3,25 și exemplele pot continua.


Revenind la anul 2023, proba scrisă la Titularizare 2023 începe la ora 9:00, iar candidații vor fi prezenți în sala de examen, cel mai devreme la orele 7.00 și cel mai târziu la orele 8.00. Candidații care nu sunt prezenți în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susține proba scrisă, potrivit metodologiei. După primirea subiectelor de concurs de către candidați, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce poate fi depășit cu 1-2 ore numai de către candidații cu deficiențe grave. Conform Ministerului Educației, concursul de Titularizare în învățământul preuniversitar, în sesiunea 2023, constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei, fără inspecția la clasă. Pentru redactarea lucrărilor se folosește numai cerneală de culoare albastră sau pix cu pastă de culoare albastră.


Menţionăm că etapele de angajare ale concursului se încheie pe 23 august 2023. În ceea ce priveşte comunicarea rezultatelor iniţiale, acestea au ca termen data de 18 iulie 2023. Apoi, în perioada 18-19 iulie 2023, are loc înregistrarea contestaţiilor la inspectoratele şcolare şi transmiterea acestora la centrele de evaluare.
Transmiterea contestațiilor la inspectoratele școlare se poate realiza și electronic (scanat), prin poștă electronică, la adresa de e-mail indicată de inspectoratele școlare, în data de 18 iulie 2023 și în data de 19 iulie 2023 până la ora 12:00.


Atenţie! Candidații care nu sunt prezenți în sală în momentul deschiderii plicului cu subiecte de la examenul de Titularizare 2023 pierd dreptul de a mai susține proba scrisă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6584 secunde