"Europarlamentarii" de la Colegiul Pedagogic au votat legi și amendamente

259
2

Articole de la același autor

Ieri, în Sala polivalentă a Colegiului Național Pedagogic "Constantin Brătescu" Constanța s-au adunat 150 de elevi din clasele IX-XI, care au simulat sesiunea în plen a Parlamentului European, printr-un joc de roluri foarte interesant, pe tema "Împreună pentru tinerii Europei. Apel la acțiune pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor". 


Eleva Alina Kalo, raportorul Comisiei parlamentare permanente "Ocuparea forței de muncă și afaceri sociale", a prezentat rezultatele analizei propunerii legislative de recunoaștere a voluntariatului ca experiență, iar reprezentanții celor șapte grupuri parlamentare au adresat interpelări în plen.


În final, membrii Parlamentului European de la Colegiul Pedagogic au votat aplicarea Legii Voluntariatului, în cadrul măsurilor de stopare a șomajului, un flagel de care sunt foarte conștienți și acești adolescenți. "Ne dorim recunoașterea de către angajatori a acestei legi și recunoașterea voluntariatului ca o minimă experiență", a mai declarat eleva Alina Kalo. 


Este pentru al doilea an consecutiv când ei participă la Concursul Național pentru liceeni EUROSCOLA, ediția a VII-a, organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România și Ministerul Educației. Membrii proiectului sunt 24 de elevi din clasele IX A, X C, XI B, coordonați de prof. drd. Anamaria Ciobotaru, prof. Carmen Florescu și prof. Cristina Gîlă. Un filmuleț cu toate cele întâmplate ieri va pleca la Biroul de Informare al Parlamentului European în România, iar în urma jurizării naționale elevii de la Pedagogic speră să ajungă la Strasbourg.


Comentează știrea

!!!
25 septembrie 2014
Ce prosteala !

Sa invete dracu gramatica ca sa nu se faca de ras , nu prosteala asta...!!!

Debandada!
25 septembrie 2014
Activitate

A fost cineva acolo pentru a observa, de fapt, ce haos a fost? Lipsa totala de organizare! Vrem sa facem multe, dar doar bifam actiuni! In rest, nimic concret!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1198 secunde