Evenimente la American Corner

175
American Corner din Campusul Universității "Ovidius" pregătește publicului interesat de cultura americană două evenimente care vor avea loc în perioada următoare:
// American Indian Heritage Month este unul dintre ele, care marchează noiembrie ca luna pe care SUA o dedică indienilor americani. Acțiunea se va desfășura pe 27 noiembrie, ora 14, și va fi deschisă de lect. dr. Ludmila Martanovschi, care va prezenta cultura indienilor americani din prezent și le va vorbi participanților despre diversitatea națiunilor tribale de pe teritoriul Statelor Unite și despre situația indienilor americani în actualitate. De asemenea, participanții vor avea ocazia să vizioneze filmul documentar "Homeland: Four Portraits of Native Action" (2005), în regia Robertei Grossman.
// Despre statutul femeii în anii ’80 și influența stereotipurilor din trecut se va vorbi în cadrul celei de-a doua activități, care va avea loc pe 30 noiembrie, de la ora 12. Acțiunea va fi deschisă de Adelina Vartolomei, profesor colaborator la Universitatea "Ovidius", care le va vorbi participanților atât despre imaginea femeii promovate de Hollywood și de media, cât și despre schimbările ce au avut loc în anii ‘80, în special în SUA, când a avut loc apogeul mișcării feministe.
În continuare, studenții îi vor putea urmări pe îndrăgiții actori Dustin Hoffman, Jessica Lange, Bill Murray, Sydney Pollack și Geena Davis în filmul "Tootsie" (1982), în regia lui Sydney Pollack.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0538 secunde