Evenimente organizate de Comunitatea Elenă „Elpis” cu prilejul Zilei Culturii Naționale

442
Evenimente organizate de Comunitatea Elenă „Elpis” cu prilejul Zilei Culturii Naționale - 37557679212391115097074138582758-1641900517.jpg
Pentru a celebra Ziua Culturii Române și deopotrivă ziua nașterii poetului Mihai Eminescu, Uniunea Elenă din România/Comunitatea Elenă ELPIS Constanța, împreună cu partenerii lor, Consiliul Județean Constanța și Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei - filialele Constanța și București, vor organiza, pe 15 ianuarie, două evenimente.

La ora 10:00, la Biserica „Schimbarea la față” / „Metamorphosis”, se va oficia slujba religioasă și va avea loc tăierea Vasilopitei (prăjitura Sfântului Vasile), care simbolizează prosperitatea și aduce belșug în tot anul ce vine aceluia ce găsește bănuțul norocos.

La ora 12:00, la Muzeul de Artă Constanța, va avea loc o evocare a Majestății Sale Regina Elena-Mamă, fiind prezentată cu această ocazie o sesiune de tablouri din diferite momente reprezentative ale existenței Majestății Sale, alături de o copie fidelă a ținutei militare de ceremonie a Reginei.

De asemenea, Daniel Anghelescu, fotograful Casei Regale, va prezenta în cadrul evenimentului o colecție unică de 30 de tablouri, reprezentându-l pe Regele Mihai în diferite momente importante ale vieții acestuia.

„Vom avea alături reprezentanții Federațiilor Române de Oina și Sporturi Tradiționale și nu în ultimul rând, Asociațiile culturale «Tomis» și «Astra Dobrogeană», care vor prezenta uniforme militare specifice Războiului de Independență și beneficiind de experiența și cunoștințele dr. Costin Scurtu - istoric și ale Leliei-Rus Pârvan - director al Muzeului de Artă Constanța, suntem siguri că acest eveniment va capta atenția publicului constănțean,  și, în plus, ne va ajuta să ieșim din stările și gândurile sumbre cauzate de realitățile cotidiene, ajutându-ne să ne recăpătăm încrederea, parțial pierdută, în cultură și în artă”, a declarat Anton Traian Antoniadis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4239 secunde