Excepționala reușită a unui elev de la "Mircea"

379
Numele lui Ioan Ignat, elevul din clasa a X-a de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, este, începând de ieri, pe buzele tuturor celor care i-au urmărit parcursul ascendent.

Și când spunem aceasta ne referim la faptul că în urmă cu doar două săptămâni, Ioan Ignat a obținut medalia de argint la Romanian Master of Physics 2013, competiție organizată la București. 

De data aceasta, mircistul a obținut medalia de aur la cea de-a XI-a ediție a Olimpiadei de Științe a Uniunii Europene desfășurată la Luxemburg, în perioada 17-24 martie, Ioan reprezentând România la Fizică.

La această competiție cu caracter interdisciplinar, o țară poate înscrie două echipe formate din câte trei elevi, care susțin două probe practice la trei discipline: Fizică, Chimie și Biologie. Punctele de la fiecare experiment se cumulează pentru totalul echipei. 

Lotul României a fost compus din două echipe formate din șase elevi, care au avut de susținut două probe de baraj. În urma trierii au fost aleși câte doi reprezentanți pentru fiecare disciplină de concurs. 

Lotul României a concurat cu 42 echipe din 25 state membre ale Uniunii Europene. Cei trei medaliați cu aur sunt Ioan Ignat, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța, Dan Mircea Mirea, de la Colegiul Național "Frații Buzești" din Craiova, și Dumitru Călugăru, de la Colegiul Național "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu. Ruxandra Tesloianu, Diana Ioana Constantin și Camelia Diaconu, toate trei eleve la Colegiul Național "Emil Racoviță" din Iași, au intrat în posesia medaliilor de argint.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Elevii mirciști au vizitat Ucraina
Pagina a fost generata in 0.7725 secunde