Experiența a doi profesori din Medgidia, într-o școală franceză complet digitalizată

12199

Articole de la același autor

În cadrul acreditării Erasmus+, în perioada 25-28 aprilie 2023, doi profesori de la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia au participat la activități de tip Job Shadowing la Liceul ”Bel Orme” din Bordeaux, Franța.

După cum informează prof. Gina Șerban, consilier de imagine, cei doi profesori au dorit să compare sistemele de învățământ francez și românesc, să descopere metode și strategii de predare – învățare – evaluare în context digital, cu atât mai mult cu cât liceul vizitat este o școală complet digitalizată.

Cele două cadre didactice au asistat la ore de limba engleză, spaniolă, biologie, chimie, informatică predate cu ajutorul platformelor digitale, la ore de pregătire pentru examenul de bacalaureat și atestat profesional descoperind programa pentru învățarea limbilor străine și a disciplinelor științifice în învățământul tehnologic, profesional și terțiar. Activitățile de învățare au respectat obiectivele proiectului Erasmus+ acreditat al Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Medgidia și anume formarea competențelor lingvistice pentru profesorii care predau discipline non-lingvistice prin observarea și implementarea metodei CLIL, dar și formarea abilităților de predare în context digital.

Nu în ultimul rând, cei doi profesori au descoperit funcționarea compartimentului administrativ și de sprijin al elevilor, numit ”viață școlară”, care reglementează activitatea tuturor cadrelor didactice, a elevilor și comunicarea cu părinții.

„De asemenea, au fost create premisele unor viitoare cooperări prin programul Erasmus+, atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice din cele două instituții de învățământ”, declară prof. Elena Nechita, director. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5407 secunde