Ca pe vremuri! Se fac demersuri pentru revenirea turiştilor cehi în România

243
Ca pe vremuri! Se fac demersuri pentru revenirea turiştilor cehi în România - 1-1682927981.jpg

Articole de la același autor

Mai multe agenţii de turism din România şi Republica Cehă s-au întâlnit, la Praga, în cadrul workshopului „Czeching out Romania”, dedicat discuţiilor privind noile tendinţe din domeniu şi modalităţile inovatoare de a atrage vizitatori în cele două ţări.

„Este prima dată după 2006 când are loc un astfel de eveniment la Praga. Cehia a fost întotdeauna o piaţă turistică tradiţională pentru România, iar importanţa turiştilor din Cehia care vin în ţara noastră nu poate fi subestimată. Amintim cu plăcere de trecut, când veneau mulţi turişti cehi în România şi suntem nerăbdători să-i primim din nou cu braţele deschise”, a declarat Adrian Voican, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Relaţiile turistice dintre Cehia şi România au o istorie îndelungată, care datează din perioada comunistă. În acea vreme, turismul între cele două ţări era susţinut de relaţiile politice şi economice strânse dintre statele socialiste din Europa de Est.

După Revoluţia din 1989 şi schimbările politice şi economice din ambele ţări, numărul turiştilor cehi care vizitau România a scăzut semnificativ, în timp ce interesul turiştilor români pentru Republica Cehă a crescut. Cu toate acestea, în ultimii ani, turismul din ambele direcţii a început să se dezvolte din nou, pe măsură ce ambele ţări îşi promovează atracţiile turistice şi colaborează în domeniul turistic.

Cehia este o destinaţie populară pentru turiştii români, în special pentru capitala Praga şi alte oraşe istorice, precum Cesky Krumlov şi Karlovy Vary. În acelaşi timp, România atrage un număr din ce în ce mai mare de turişti cehi, fascinaţi de frumuseţea munţilor Carpaţi, de Delta Dunării şi de oraşe precum Braşov, Sibiu şi Cluj-Napoca.

Dacă, în 2019, au sosit în România 80.000 de turişti cehi, în 2020 cifra acestora a scăzut la 26.000, iar în 2021 a ajuns la 32.000. Pe de altă parte, în Cehia au fost, în 2022, 102.243 de români, ţara noastră fiind pe locul 15 ca număr de turişti, dar considerată totuşi o ţară emitentă importantă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5621 secunde