Expoziție de fotografie dedicată Zilei Naționale a Franței

120
Expoziție de fotografie dedicată Zilei Naționale a Franței - ziuafrantei-1657727439.jpg

Articole de la același autor

Anul trecut, cu prilejul inaugurării noului sediu al Alianței Franceze din Constanța, ambasadoarea Franței, Laurence Auer, a vizitat și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, prilej cu care i-a oferit profesorului Vasile Nicoară, directorul instituției, distincția Chevalier des Palmes Académiques, în semn de apreciere pentru contribuția sa la promovarea limbii și culturii franceze în România.

Iată că anul acesta, cu ocazia Zilei Naționale a Franței, Alianța Franceză Constanța deschide expoziția de fotografie „L’homme et la mer”, alcătuită din lucrările expuse și premiate la concursul cu același titlu organizat de Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța în colaborare cu Alianța Franceză Constanța.


Instaurată în anul 1880, Ziua Națională a Franței celebrează cele două evenimente care au marcat istoria sa modernă, începutul Revoluției Franceze prin căderea Bastiliei şi Sărbătoarea Federației. Prin semnificațiile sale şi în onoarea Republicii Franceze, ziua de 14 iulie este cunoscută şi sărbătorită şi în alte ţări din Europa sau din lume. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4294 secunde