Mineral Expo Mamaia 2014

Expoziție de nestemate la Constanța

263
1
Expoziție de nestemate  la Constanța - expozitiedenestemate-1407261653.jpg

Articole recomandate

Pavilionul Expozițional Mamaia găzduiește în perioada 14-17 august expoziția Mineral Expo2014, dedicată iubitorilor de bijuterii și pietre semiprețioase. Aflată la a IV-a ediție pe litoralul românesc, expoziția are ca puncte principale de atracție două cristale spectaculoase: Ametistul și Acvamarinul. Prima dintre ele, o geodă de ametist descoperită în 2011 în Republica Orientală a Uruguayului și care cântărește peste 400 de kilograme va fi expusă în holul Pavilionului Expozițional. Cuprinzând o paletă spectaculoasă de culori care variază de la mov închis la violet lavandă, ametistul a devenit faimos pentru latura sa transcendentă. Potrivit legendelor, se crede că ametistul a luat naștere atunci când zeul vinului Dionysos a turnat o carafă de vin pe o nimfă care era transformată în cristal, acesta devenind violet. Ametistului i se mai atribuie totodată și proprietatea de a apăra posesorii contra furtului.

Organizatorii Mineral Expo Mamaia 2014 vor expune, de asemenea, și o colecție de șapte Acvamarine de peste 500 de karate, adusă din Pakistan. Acvamarinul este considerat comoara sirenelor și se crede că puterea lui crește atunci când se află sub apă, având chiar proprietatea de a proteja oamenii de înec.

Expoziția oferă vizitatorilor posibilitatea de a achiziționa pietrele expuse, iar intrarea este gratuită.

Nicoleta PANDELEA

Comentează știrea

Daniel
6 august 2014
400 kg?

"O geodă de ametist descoperită în 2011 în Republica Orientală a Uruguayului și care cântărește peste 400 de kilograme..."?!!! Poate 40 kg, cel mult...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4514 secunde