Expoziție dedicată celebrării Principelui Mircea, la Muzeul din Artă din Constanța

406
Expoziție dedicată celebrării Principelui Mircea, la Muzeul din Artă din Constanța - muzeuldearta-1672925508.jpg

Articole de la același autor

La împlinirea a 110 ani de la nașterea Alteței Sale Regale Principele Mircea, Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, împreună cu Societatea „Principele Mircea pentru protecția copiilor în România” 1919-1947, vernisează, la Muzeul de Artă, vineri, 13 ianuarie, la ora 15, vernisajul unei expoziții cu exponate din colecția personală a lui Georgian Anghel. Este vorba despre cărți poștale, timbre, mărțișoare, insigne și afișe publicitare.

Alteţa Sa Regală Principele Mircea al României, ultimul copil al Regelui Ferdinand şi al Reginei Maria, s-a născut la Sinaia la 21 decembrie 1912/ 3 ianuarie 1913 şi a murit la 20 octombrie/ 2 noiembrie 1916, la Buftea, în timpul unei epidemii de febră tifoidă.

Regina Maria a fost foarte afectată de pierderea ultimului său copil. În memoria lui, a fondat împreună cu Lia Brătianu Societatea „Principele Mircea“, care a fiinţat în toată ţara, cu sprijinul Crucii Roşii americane, 350 de clinici pentru nou-născuţi şi centre pentru ajutorarea mamelor şi copiilor aflaţi în dificultate. Regina Maria se arăta, astfel, preocupată şi de una dintre cele mai grave probleme ale României interbelice: mortalitatea infantilă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3992 secunde