Vernisaj și lansare album de artă fotografică la Muzeul de Artă Constanța, cu prilejul zilei de 1 decembrie

232
Vernisaj și lansare album de artă fotografică la Muzeul de Artă Constanța, cu prilejul zilei de 1 decembrie - muzeuldearta-1669201330.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Artă Constanţa, în parteneriat cu Asociația Kulturale din Constanța, organizează sâmbătă, 26 noiembrie 2022, începând cu ora 14.00, vernisajul expoziției „IMAGINAR – strămoșii mei”, semnată de artista Magda Fulger și lansarea albumului cu același titlu.

Albumul deschide o pagină de istorie familială, iar omagiul adus strămoșilor în preajma Zilei Naționale este o reverență în fața trecutului și a familiilor, cum este și cea prezentată de Magda Fulger, care au contribuit, prin spiritul lor patriotic, la făurirea României Mari și la devenirea țării noastre.

La vernisaj vor participa, în calitate de invitați, Cristina Irian, doctor în Istoria Artei, specializarea Arhive fotografice și arhitect Olea Paraschivescu. Curatorul expoziției și editorul albumului este drd. Iulia Pană.

Magda Fulger a descoperit fotografia ca mod de exprimare începând cu anul 2015. Artista este un fin observator al străzii, strada fiind locul său de inspirație, care o reprezintă cel mai mult, care îi oferă cele mai mari provocări și unde descoperă de fiecare dată ceva nou.

Magda Fulger își caracterizează fotografia, realizată până în anul 2019, ca fiind „abstractă, geometrică”.  Începând cu anul 2020, Magda Fulger a abordat genul fotografic Fine Art Collage. Fotografia realizată începând cu această perioadă este descrisă de artistă ca fiind „adesea suprarealistă și poetică”. Perioada de restricții și lipsa fotografiei de stradă au determinat-o pe artistă să înceapă proiectul „IMAGINAR – strămoșii mei”, un mixtus de fotografie (din arhivele familiei și fotografii realizate de artistă) și grafică digitală, proiect pe care Magda Fulger l-a dedicat familiei.

Portofoliul Magdei Fulger conține fotografii selectate în expoziții colective, din țară și din străinătate, care au fost publicate în reviste internaționale, tipărite sau online, selectate în  galerii curatoriate sau premiate la prestigioase competiții internaționale. Printre premiile obținute la categoria Fine Art, se numără: 2022 PX3 Prix de la Photographie, Paris, Silver, 2022 Progres Festival Street Photography, 2nd  Place, 2021 MIFA-Moscow  International  Foto Awards, Gold, 2021 Monochrome Awards, 1st Place, 2021 TIFA- Tokyo International  Foto  Awards, Honorable Mention,  2021 ND Awards, Honorable Mention, 2021 FAPA -  Fine  Art  Photography Awards, Honorable Mention.

Artista Magda Fulger este la a treia expoziție personală pe care o organizează în Constanța și anul acesta a expus în două galerii internaționale (la Milano și Paris).

Magda Fulger este membră a Asociației Kulturale Constanța și a Asociației Creatorilor de Ficțiune.

 

Expoziția „IMAGINAR – strămoșii mei” va fi deschisă publicului iubitor de artă în perioada 26 noiembrie – 20 decembrie 2022.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4732 secunde