Expoziție dedicată rămășițelor combinatului siderurgic de la Reșita

146
Expoziție dedicată rămășițelor combinatului siderurgic de la Reșita - xmuzeuldearta-1661861086.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Artă din Constanța vernisează joi, 1 septembrie, la ora 17, în spațiul de la parter, dedicat expozițiilor temporare, expoziția de pictură Scrap Metal Kaboom Orchestra, semnată de Nicolae Comănescu.

După cum informează organizatorii, o mare parte dintre lucrările expuse anul trecut, în iunie, la Reșița prin grija lui Dorinel Hotnogu și Valentin Savu și în octombrie, la H’Art/ Malmaison, prin grija lui Dan Popescu și a Smarandei Ciubotaru, sunt propuse acum spre vizionare publicului constănțean. Subiectul acestui demers îl constituie rămășițele post industriale ale combinatului siderurgic și ruinele casei Pittner, din Reșița, un imobil de secol XIX, a cărui memorie Comănescu alege să o salveze, prin lucrările sale, cu caracter cvasi-fotografic.

„Cu o sinceritate descurajantă, artistul documentează rămășițele memoriei locale, însă, prin caracterul itinerant al acestei expoziții, el aduce în atenția noastră  peisajele și rămășitele artefactelor post-industriale, prezente peste tot în țară. Este o expoziție despre vulnerabilitate și forță, despre nostalgie și nonșalanță, despre trecutul, adus, cu forcepsul, în prezent, spre a ne pregăti pentru viitor”, transmit organizatorii.

Expoziția este organizată la inițiativa consilierului Dorinel Hotnogu, din cadrul Primăriei Reșița și beneficiază de sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Curator: Mădălina Mirea. Co - curator: Smaranda Ciubotaru

Expoziția va putea fi vizionată în perioada 1 septembrie - 2 octombrie, în programul: miercuri-duminică, orele 10.00-18.00 (luni, marți-închis).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4314 secunde