UDTR marchează Ziua Limbii Turce printr-un eveniment cultural la Muzeul de Artă

495
UDTR marchează Ziua Limbii Turce printr-un eveniment cultural la Muzeul de Artă - xziualimbiiturce-1654261420.jpg

Articole de la același autor

Desemnarea, în urmă cu șapte ani, a zilei de 5 iunie ca sărbătoare a limbii turce s-a realizat prin Legea nr. 223 din noiembrie 2016, la inițiativa deputatului minorităților naționale Ibram Iusein, care în expunerea de motive a demersului său legislativ a precizat că ar constitui un prilej de a face cunoscute „valorile care animă minoritatea turcă, tradițiile şi obiceiurile turce".

Așa încât duminică, 5 iunie, de la ora 13.00, la Muzeul de Artă din Constanța, Uniunea Democrată Turcă din România marchează Ziua Limbii Turce printr-un eveniment cultural.

Manifestarea va debuta cu un concert de muzică turcească susținut de soliștii: Alev Medgid - vioară, Marina Dunărinţu - pian şi Mihai Dunărinţu - vioară. Concertul va fi urmat de o paradă a costumelor tradiționale turcești din diferite localități ale Dobrogei. Parada este organizată şi coordonată de prof. Melek Osman.

În cadrul aceluiași eveniment, va avea loc festivitatea de premiere a elevilor clasați pe primele patru locuri la Concursul Național „Güzel Dilim-Frumoasa mea limbă maternă”, organizat de Ministerul Educației şi ISJ Constanța, având ca partener UDTR. Președintele UDTR, ing. Fedbi Osman, va înmâna plachete aniversare subprefecților Şenol Ali şi Timur Memet, precum şi locotenent-comandorului ing. Sevghin Osman.

În finalul manifestării, va avea loc lansarea cărții „Ete Kemiğe Büründüm Yunus Diye Göründüm”, autor Gülten Abdula. Evenimentul este prezentat şi coordonat de preşedinta Comisiei de cultură a UDTR, Serin Türkoğlu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5847 secunde