După 14 ani de procese, Muzeul de Artă a câștigat definitiv procesul pentru secția „Dinu și Sevasta Vintilă”

225
După 14 ani de procese, Muzeul de Artă a câștigat definitiv procesul pentru secția „Dinu și Sevasta Vintilă” - xmuzeulsevasta-1645783175.jpg

Articole de la același autor

Directorul Muzeului de Artă din Constanța, lect. dr. Lelia Rus, a anunțat că instituția a câștigat în mod definitiv procesul privind litigiul pentru lucrările de artă aflate în cadrul secției „Dinu şi Sevasta Vintilă” din comuna Topalu și care au făcut obiectul unei cereri de revocare a donației formulată de reclamantul Mario Vintilă. Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus definitiv joi, 24 februarie, respingerea acțiunii formulate de reclamantul Mario Vintilă.

De asemenea, Curtea de Apel Galați a dispus anterior, pe 7 iunie 2021, în cel de-al patrulea ciclu procesual, respingerea apelului formulat de către apelantul-reclamant Vintilă Mario, fiind astfel menținută sentința civilă nr. 1621/27.03.2012, pronunțată de Tribunalul Constanța.

„Încrederea pe care am avut-o mereu și o avem în justiție ne-a fost confirmată încă o data. Muzeul de Artă a fost susținut permanent de Consiliul Județean Constanța în acest proces cu o miză uriașă în care am fost reprezentați cu cinste de Casa de avocatură «Țuca, Zbârcea și Asociații», cărora le mulțumim pe această cale. Mulțumim, de asemenea, experților și tuturor persoanelor publice care au susținut pe parcursul a aproape 14 ani eforturile instituției noastre de a apăra acest patrimoniu extraordinar pe care avem posibilitatea să îl prezentăm în continuare iubitorilor de artă”, transmite lect. Dr. Lelia Rus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4391 secunde