Din seria „Muzeul din depozit”, expoziție de grafică la Muzeul de Artă

267
Din seria „Muzeul din depozit”, expoziție de grafică la Muzeul de Artă - muzeudearta-1641389423.jpg
Muzeul de Artă Constanța a deschis joi, 6 ianuarie 2022, o expoziție cu lucrări de grafică din patrimoniul instituției, sub genericul „Muzeul din depozit”, un proiect care a debutat în 2015 și care este organizat de atunci în fiecare an de instituția constănțeană.

Sunt expuse 32 de lucrări de grafică, intrate în patrimoniul muzeului constănțean în vara anului 2020, când executorii testamentari ai magistratului bucureștean Ioan Dumitrescu au materializat dorința expresă a acestuia de a dona 83 de lucrări de pictură și grafică Muzeului de Artă din Constanța.

Publicul iubitor de artă va avea ocazia rară de a admira lucrări ale unor nume prestigioase ale artelor vizuale românești, din perioadele modernă și contemporană, lucrări care sunt păstrate în depozitul de grafică al muzeului, întrucât ele necesită condiții speciale de conservare.

Pe simeze se vor regăsi lucrări semnate de Miliţa Petraşcu, Theodor Aman, Iosif Iser, Francisc Şirato, Theodor Pallady, Jean Al. Steriadi, Rudolf Schweitzer Cumpăna, Ştefan Constantinescu, Iosif Rosenbluth, Aurel Băeşu, Viorel Huşi, Ion Anestin, Ion Murariu, Constantin Piliuţă.

Expoziţia va fi deschisă toată luna ianuarie pentru publicul iubitor de artă.

Accesul publicului la vizitarea expoziției se va face în conformitate cu reglementările legislative în vigoare privind evoluția virusului SARS-CoV-2.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3372 secunde