Muzeul de Artă Constanța marchează, într-un mod inedit, Ziua Națională a României

283
Muzeul de Artă Constanța marchează, într-un mod inedit, Ziua Națională a României - muzeuldearta1-1637914391.jpg
Ca și în anii trecuți, Muzeul de Artă Constanța va marca Ziua Națională a României. De data aceasta, însă, specialiștii de la malul mării vă invită la un periplu sinestezic în care coloritul și ritmul muzicii clasice se reunesc pentru a revela valori autentice ale specificului național românesc.

Cu acest prilej, miercuri, 1 decembrie, muzica clasică și arta vizuală se vor reuni în instituția de cultură constănțeană. Prin intermediul unor capodopere artistice, semnate de maeștri precum Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Iosif Iser, Dimitrie Ghiață, Alexandru Phoebus, Rodica Maniu Mützner sau Ion Țuculescu, aflate în expoziția permanentă a muzeului de artă constănțean, și pe ritmurile creației muzicale camerale intitulată „Făurăria lui Brâncuși”, compusă de maestrul Viorel Munteanu, sub inspirația operelor marelui sculptor român Constantin Brâncuși, publicul iubitor de artă va putea pătrunde în cele mai intime resorturi ale spiritului autentic românesc. Creația muzicală amintită a fost compusă special pentru violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga şi face parte din proiectul „Music 4 All”, susținut de Secretariatul General al Guvernului României, în cadrul programului de proiecte dezvoltate de Serviciul pentru Dezvoltare Comunitară. Evenimentul este realizat de Muzeul de Artă Constanța, în colaborare cu Asociația Culturală „Innovarte” din București.

Precizăm că înregistrarea realizată de cei doi muzicieni va fi disponibilă publicului, în premieră, miercuri, 1 decembrie 2021, de la ora 10.00, pe conturile de Facebook ale instituției de artă constănțene și ale celor doi artiști. Din păcate, difuzarea acestui eveniment cultural-artistic se va realiza doar on-line.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5692 secunde