Noaptea Muzeelor, organizată şi la Constanţa. Accesul este gratuit

465
Noaptea Muzeelor, organizată şi la Constanţa. Accesul este gratuit - fondnoapteamuzeelor-1652206104.jpg

Articole de la același autor

Unul dintre cele mai iubite şi aşteptate evenimente culturale îşi deschide porţile. Cu un program extins chiar şi până dimineaţa, muzeele, aflate sub patronajul Consiliului Județean Constanța, le vor oferi vizitatorilor o noapte de neuitat cu expoziții și evenimente inedite.

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii va fi prima instituție care deschide „Noaptea Muzeeelor”, în Constanța, cu o serie de evenimente dedicate, după cum urmează:

• Secția Planetariu va avea un program intitulat „Știință prin educație”, din data de 13 mai, începând cu ora 00:00, până în dimineața zilei de 14 mai 2022, ora 05:00. Proiectul prevede observații astronomice și continuă, pe parcursul zilei de 14 mai, cu dezvăluiri din experiența muzeografilor celorlalte secții, despre comportamentul speciilor de animale aflate în cadrul instituției de cultură muzeale;

• Secția Delfinariu și Mineralogie va găzdui evenimentul intitulat „Delfinariu - punte de legătură între știință și educație”, cu demonstrații ale delfinilor ce vor avea loc la orele 12:00 și 15:00, în ziua de 14 mai. Acestea vor fi precedate timp de 15 minute de prezentarea acțiunii, realizată de către muzeograful din cadrul acestei secții;

• Secția Microrezervație și Păsări Exotice va fi deschisă pe 14 mai, între orele 10:00 și 18:00, cu acțiunea „Comportament specific perioadelor premergătoare constituirii unei familii”, unde vor fi efectuate trei ghidaje, la orele 12:00, 14:00, 16:00, cu grupurile constituite la acel moment din vizitatorii aflați în apropierea țarcurilor ce adăpostesc speciile de animale ale secției.

• Nu în ultimul rând, Secția Acvariu va fi deschisă între orele 10:00 – 19:00 și vor fi realizate două ghidaje, la orele 14:00 și 16:00, care vor evidenția „Comportamentul diferențiat, adaptat condițiilor diferite de habitat (salinitate, adâncime, întuneric/lumină)” al diferitelor specii de pești din patrimoniul viu pe care secția îl expune vizitatorilor.

Noapte de vis şi la Muzeul de Artă

Muzeul de Artă Constanța vă așteaptă în data de 14 mai, între orele 20:00 – 24:00, cu un inedit spectacol cu statui vivante, intitulat „Muzeul lui Shakespeare”, în montajul maestrului Mihai Mălaimare, precum și cu un concert susținut de corul Villanella al Facultății de Arte, cele două momente fiind dedicate evenimentului „Noaptea Muzeelor”. Tot aici, veți putea vedea expoziția temporară a artiștilor plastici Anca Boeriu și Mirela Trăistaru – Redesenări, Expoziția din cadrul Concursului Național de Pictură „Lucian Grigorescu“, organizată în colaborare cu Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“, dar și piesele de colecție aflate în expoziția permanentă a instituției.

Muzeul de Istorie se îmbracă de sărbătoare

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța va lua și el parte la acțiunile organizate în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor”, în ziua de 14 mai, în intervalul orar 19:00 – 01:00, cu toate secțiile și obiectivele, din județ, aflate în administrarea acestuia. Ca o atracție deosebită, clădirea muzeului va fi mapată, iar în interior vizitatorii se vor putea bucura de un extraordinar concert de muzică clasică și de un recital de poezie antică. De asemenea, vor putea fi vizitate expoziția permanentă și o expoziție temporară intitulată „Cum se pregătește o expoziție”.

Accesul vizitatorilor în cadrul evenimentelor desfășurate de către instituțiile de cultură din subordinea CJC se va realiza gratuit, iar programul evenimentelor organizate poate fi consultat și online la următoarele adrese: https://www.delfinariu.ro/, https://muzeuldeartaconstanta.ro/ și https://www.minac.ro/.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4924 secunde