Vernisajul expoziției „Povești cu pietre și albastru” la Muzeul de istorie

232
Vernisajul expoziției „Povești cu pietre și albastru” la Muzeul de istorie - xvernisajmuzeu-1657883966.jpg

Articole de la același autor

„Poveşti cu pietre şi albastru” este titlul expoziției de pictură, grafică și tehnici alternative fotografice al artistei plastice Mihaela Florescu care va fi vernisată, sâmbătă, 16 iulie 2022, ora 11, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și care va putea fi vizitată timp de două săptămâni.

Mihaela Florescu, arta ei și Dobrogea noastră transpusă în lucrări, vor fi prezentate de prof. univ dr. Gheorghe Caruțiu și de cercetător științific Lavinia Dumitrașcu.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a organizat și găzduit, anii trecuți, și alte expoziții ale Mihaelei Florescu: „Emoții fluide” – străzi ale Constanței transpuse, artistic, în oleotipie – (2019) și „Piața Independenței. Amintiri din ziua aceea” – expoziție de oleotipie realizată în urma colaborării cu Cristian Cealera, autorul romanului cu acest nume (2020).

Oleotip este un procedeu fotografic (numit și procedeu cu ulei) adoptat, anterior oleobromiei, pentru obținerea de printuri artistice pe hârtie simplă folosind un strat de gelatină (întins pe o coală de hârtie), sensibilizată cu bicromat de potasiu și tratată în așa fel încât să absoarbă cerneala grasă numai în zonele neexpuse. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9301 secunde