Expoziții de carte și documente la Biblioteca Județeană

329
În această perioadă, Biblioteca Județeană "I.N. Roman" propune cititorilor două expoziții de carte și documente.
// Prima expoziție îi este dedicată lui Titu Maiorescu, marcând împlinirea a 170 de ani de la nașterea scriitorului și omului politic român.
În 1871, Maiorescu se implică în viața politică, fiind ales deputat din partea Partidului Conservator. De atunci este deputat ori senator în mai multe legislaturi, ocupă demnitățile de ministru al Cultelor, ministru al Agriculturii, Industriei și Comerțului, ministru al Justiției, ministru al Lucrărilor Publice, ministru de Externe, efortul lui politic culminând cu funcția de Președinte al Consiliului de Miniștri (1912-1913), echivalentul celei de prim-ministru de azi. Din această postură Maiorescu prezidează Pacea de la București, din iulie 1913, pace care consfințește sfârșitul celui de-al doilea război balcanic. Retras din lumina reflectoarelor, Maiorescu se stinge din viață la vârsta de 77 ani, la 18 iunie 1917.
Expoziția este realizată de serviciul Comunicarea colecțiilor al Bibliotecii Județene, fiind deschisă în perioada 14 – 28 februarie.
// Expoziția de documente "Sfântul Valentin și Dragobetele" plasează în tandem cele două sărbători, una venită de peste ocean și una autohtonă, celebrând deopotrivă bucuriile și suferințele iubirii.
Pornind de la o afirmație făcută de Balzac, bibliotecar Mihaela Pița constată: "«Dragostea are instinctul ei, cu ajutorul căruia își găsește drumul către inimă, așa cum cea mai neînsemnată gâză își găsește drumul către floare, cu o voință pe care nimic nu o poate abate», spunea Balzac. Sărbătoarea Sfântului Valentin și Dragobetele reprezintă o bună ocazie de a ne dovedi dragostea față de ființa iubită, de a-i mulțumi pentru bunăvoința și iubirea pe care ni le dăruiește".
Expoziția este realizată de serviciul Împrumut de documente la domiciliul utilizatorilor și este deschisă până pe 28 februarie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Stire din Cultură-Educație : "La plăcinte înainte…"
Pagina a fost generata in 2.154 secunde