"Fără Cazino, Constanța și-ar fi putut pierde o parte din identitate"

384
Vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța a avut loc un eveniment inedit de promovare a culturii, intitulat "Monumentele istorice ale Constanței. Reabilitare și promovare".

Pornind de la ideea că orașul Constanța este cel mai vechi atestat oraș de pe teritoriul României, dar este și unul dintre cele mai mari ale României, trebuie promovat și protejat deoarece este un focar cultural de importanță națională.

Reprezentanți de la Liga Consilierilor Juridici din Constanța, Federația Națională a Sindicatelor Portuare, Federația Națională a Sindicatelor Șoferilor din România, Asociația Oamenilor Creștini și mulți alții au organizat un seminar unde au fost prezentate toate monumentele Constanței precum și diferite metode de reabilitare ale acestora. Ineditul proiect a avut ca scop adunarea de informații și idei pentru o bună organizare a problemelor cu adevărat importante, legate de monumente aflate în stadiu avansat de paragină. Membrii comisiei mai sus amintite vor analiza în scurt timp cele mai bune soluții pentru reabilitarea monumen-telor și le vor face publice. La eveniment a participat și Claudiu Iorga Palaz, care promite să readucă la viață Cazinoul. "Fără Cazino, Constanța și-ar fi putut pierde o parte din identitate. După con-solidare și restaurare, acesta va fi redat municipalității, respectiv constănțenilor, redevenind astfel ceea ce a fost odinioară. Cazinoul face parte din cultura locală, poartă amprenta Constanței și trebuie pus în valoare ca factor de identitate și originalitate. Cazinoul a fost și va redeveni perla Constanței!", a declarat acesta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Mai 2012
Stire din Politică-Administrație : Cine se teme de Claudiu Palaz?
Pagina a fost generata in 0.3102 secunde