Federația Părinților nu susține petiția… împotriva propoziției

347
1
Chiar dacă elevii de-a VIII-a au terminat cu emoțiile celor două examene, ecourile la controversata propoziție de la limba și literatura română face încă vâlvă.
Printr-un comunicat de presă, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți - Învățământ Preuniversitar a dorit să facă publică poziția sa vizavi de petiția on-line cu privire la subiectele pentru disciplina Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională 2012.
"Am primit multe telefoane cu privire la acest subiect de la părinții elevilor care au susținut proba, dar, cu toată părerea de rău, nu putem susține luarea în considerare a unor răspunsuri eronate.
În urma consultărilor cu specialiști în domeniu, considerăm că baremul a fost corect stabilit și nu există nimic interpretabil la nivelul programei clasei a VIII-a. Un barem corect nu se modifică în funcție de răspunsurile pe care le dau participanții la probă. Luarea în considerare a răspunsurilor greșite nu este motivată și ar putea fi o măsură incorectă față de elevii care s-au pregătit, nu s-au lăsat influențați de colegi și chiar profesori și au răspuns bine la cerință.
Pentru subiectul II proba A, textul a fost destul de greu, cu multe neologisme, dar cerințele nu aveau darul de a pune în dificultate copiii. La simpla citire a textului, se puteau extrage cu ușurință informațiile solicitate.
Este îngrijorător faptul că o bună parte a cadrelor didactice de specialitate nu au reușit să trateze corect răspunsul cu privire la tipul propoziției subordonate, ridicând semne de întrebare cu privire la corectitudinea rezolvării cerinței și, mai ales, a baremului aferent probei".

Ieri, la orele prânzului, se adunaseră peste 40.000 de adeziuni la petiția menționată, dar ministrul Educației, prof. Liviu Pop, a declarat că nu va face nicio modificare în baremul de evaluare de la limba română.
Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului interimar al Educației să vină cu propuneri legate de baremul de corectare la testele naționale. "Am văzut disputa legată de baremul de corectare și vă rog să ne faceți o propunere. Aici nu vorbim de propuneri în favoarea cuiva, ci de propuneri corecte", a spus Ponta, conform Hotnews, la începutul ședinței de guvern de ieri.

Comentează știrea

Domnu Trandafir
28 iunie 2012
Cuget bun

Logic, șttiințific și de bun simț, propoziția controversată este subiectivă. De aceea, elevii care au răspuns așa,de la început, ar trebui recompensați cun punctaj suplimentar, deoarece, de obicei, gândul cel bun este favorizat de inteligență și de o constantă pregătire serioasă. Așa să ne ajute Dumnezeu !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5609 secunde