Festival incendiar pe litoral! Scenă gigantică la Campusul Universității "Ovidius"

962
2
Festival incendiar pe litoral! Scenă gigantică la Campusul Universității

Articole de la același autor

În timp ce UNTOLD a transformat Transilvania în cel mai mare resort din lume, la Constanța s-a dat startul unui alt festival de același gen, prin care se speră transformarea acestei zone într-un uriaș magnet pentru turiști, pe litoralul românesc. 


Spellground Festival pune stăpânire pe litoral, între 12 și 15 august, din Constanța până în Năvodari, cu trei scene, 17 artiști internaționali și 44 de artiști români, și cu încă doi headlineri: Editors și Biffy Clyro. 


Din cele trei scene care vor fi amplasate, cea mai mare care a fost montată vreodată în Constanța - de 20 de metri pe 16 metri înălțime - este cea amplasată la Campusul Universității "Ovidius" și pe care vor urca Biffy Clyro, Editors și The Kooks, trupe care țin capetele de afiș la marile festivaluri din Marea Britanie. 


O altă scenă - Electro Stage - va fi amplasată la Năvodari, din motive lesne de înțeles, pentru ca petrecerea să nu deranjeze pe nimeni.


Cel de-al treilea amplasament este în parcul Tăbăcărie, care va deveni o zonă uriașă de picnic. 


"De departe, vorbim despre cel mai mare eveniment care a fost vreodată organizat în Constanța, atât din punctul de vedere al desfășurării pe suprafață, cât și al trupelor ce participă, al numărului lor. În total, vor fi peste 300 de artiști care timp de trei zile vor pune stăpânire pe Constanța. Din punctul nostru de vedere, cu acest festival, Constanța intră pe harta marilor festivaluri ale țării, chiar ale lumii. A venit momentul să demonstrăm că se poate organiza cu puțină bunăvoință și cu puțină colaborare între autoritățile publice, privați și antreprenori frumoși și nebuni cum ne place nouă să credem că suntem", a declarat Titus Lipovan, organizator. 


Prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universității "Ovidius", în calitate de partener în acest festival, se declara încântat că studenții vor avea posibilitatea de a participa efectiv atât la concerte, cât și în pregătirea acestora, prin acțiuni de voluntariat. "Acest eveniment va emana și o tabără de sculptură, care va fi proiectul de debut, major, care să arate că zona Constanței este - dincolo de o zonă istorică - și o zonă care trăiește intens. Îmi doresc ca acest festival să continue și să devină o tradiție", a mai adăugat rectorul. 


Un alt partener al Spellground este Primăria municipiului Constanța, iar primarul Decebal Făgădău speră ca aceasta să fie formula convenabilă pentru o administrație locală, "în care doar cu un sprijin logistic și fără implicare financiară reușim să coordonăm evenimente care atrag tineri, turiști și care duc numele de Constanța pe harta lumii. Ușor-ușor, orașul va învăța să se vândă, pentru că are ce vinde: istorie, tradiție, cultură". 


În momentul de față, s-au vândut bilete în Bulgaria și Turcia, iar ultimele 5.000 de abonamente la prețul de 295 lei urmează a fi puse în vânzare. Biletele de o zi au prețul de 130 lei, iar la intrare, în ziua eveni-mentului, acestea vor fi disponibile la prețul de 185 lei. 


Comentează știrea

Velicu
29 iunie 2016
Ok OK OK !!!

Bravo , E foarte bine ca se intampla asta, felicitari!! Oare insa s-a pregatit infrastructura?, cazarea , transportul, conditiile? Poate fi si o metoda de a ne face din nou de CACAO!!!!!! Ce a mai organizat echipa pana acum?? Stie? o fi in stare???

Bine,am inteles...
29 iunie 2016
Dar eu am voie la festival ?

Sa va intreb ceva,domnilor si doamnelor de la cultura si ziare.Eu sunt un baiat modest de la tara.Mama nu m-a dat la scoala si din cauza asta nu inteleg ce este aia "headlineri".O fi ceva de beutură sau o rasa de cai ? Iarna trecuta am fost pe la voi si cineva de la Radio a spus ca la Constanta va pica din cer un fel de "Freezing rain".Doamne fereste ! M-ati inspaimantat de moarte.Nu mai calc pe acolo.Daca vreti cultura,vorbiti limba romana.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5124 secunde