Festivalul "Tanța și Costel" a transformat Medgidia, pentru trei zile, în capitala teatrului românesc

139

Articole recomandate

În perioada 24 - 26 iunie 2022, sala de spectacole a Cercului Militar Medgidia a fost gazda Festivalului Național de Teatru „Tanța și Costel”, un adevărat pol cultural pentru tărâmul dobrogean.

Pe o perioadă de trei zile, un număr de 10 trupe de teatru, din localitățile Mediaș, Roman, Buzău, Alba-Iulia, Brașov, București, Iași, Medgidia și Constanța, au purtat publicul prezent pe cărări teatrale prin comedii spumoase, teatru de păpuși și spectacole pentru adulți și copii.

Printre aceste trupe s-au numărat trupa de teatru „Dan Alecsandrescu" din Roman, trupa de teatru „Noi și atât" din localitatea Mediaș, trupa „ArtArm" din localitatea Iași, trupa „Redoute" a Centrului Cultural Reduta din localitatea Brașov, trupa de teatru „Ridendo" din localitatea Buzău, trupa „Zbumzzi" din localitatea Constanța, trupa de teatru „Skepsis" din localitatea Alba - Iulia, trupa de teatru „Thetis" a Cercului Militar Medgidia, trupa de teatru „Joker" a Casei de Cultură „I. N. Roman" Medgidia și Teatrul „Roșu" din localitatea București.

Evenimentul a fost finanțat de Primăria Municipiului Medgidia și organizat de Asociația Culturală pentru tineret și copii „Art Theatre” în parteneriat cu Biroul Tradiții, Cultură și Heraldică/ Statul Major al Apărării, Statul Major al Forțelor Terestre, Garnizoana Medgidia, Cercul Militar Medgidia, Casa de Cultură „Ioan N. Roman” și Universitatea „Ovidius” Constanța - Facultatea de Arte.

Manifestarea culturală a încântat iubitorii de teatru și a transformat municipiul, timp de trei zile, într-o adevărată capitală a teatrului românesc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Iunie 2022
Stire din Cultură-Educație : Evenimente culturale, la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.3835 secunde