Festivitate de premiere a celor mai buni matematicieni

406
Festivitate de premiere a celor mai buni matematicieni - 6340534c36aea8f5abbb9b3ac71c6e2b.jpg
La cea de-a 13-a ediție a Concursului Național de matematică LuminaMATH s-au înscris un număr record de 32.000 participanți. A fost prima ediție în care li s-a permis elevilor din toată țara să participe, motiv pentru ca din județul Constanța să se înscrie 1.527 elevi, veniți de la 47 de școli generale sau licee.
La nivel național, cei mai buni au primit premii în bani, diplome, iar la nivel județean, primul elev din fiecare clasă a câștigat o excursie în Istanbul (Turcia), excursie ce va avea loc în vacanța de Paști.
Sâmbătă, 20 februarie, Liceul Internațional de Informatică Constanța organizează festivitatea de premiere a elevilor din județul Constanța, la care sunt așteptați toți elevii ce au obținut peste 50 de puncte la concurs, de la fiecare din cele cinci categorii de vârstă, și anume: clasa a IV-a, clasa a V-a, clasa a VI-a, clasa a VII-a și clasa a VIII-a.
Cu această ocazie, Liceul Internațional de Informatică oferă premianților burse de învățământ integrale sau parțiale, respectiv pentru fiecare categorie de vârstă, ocupanții locurilor 1-3 la nivelul județului Constanța, primind bursă de studiu integrală. De asemenea, se oferă o reducere a taxei de studiu în proporție de 75% pentru cei clasați pe locurile 4-6, de 50% pentru locurile 7-9, de 30% pentru locurile 10-15, de 25% pentru locurile 16-20, de 15% pentru locurile 21-30 și de 10% pentru cei clasați pe locurile 31-50 la nivel județean.
Elevii cu rezultate deosebite beneficiază gratuit de ore suplimentare de pregătire pentru olimpiadele și concursurile școlare, oferite de pro-fesori cu înaltă experiență profesională, iar pentru cei caree locuiesc în afara Constanței sunt oferite gratuit și alte facilități, ca masă și cazare în internatul liceului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 11 Februarie 2010
Stire din Cultură-Educație : In memoriam Pericle Martinescu
Pagina a fost generata in 1.828 secunde