"Fiecare copil în școală" devine realitate la Castelu

1021
La cinci luni de la semnalul de alarmă tras de prof. Antoneta Prodan, directoarea școlii din Castelu: "Știu 100 de copii care nu vin la școală, ce pot să fac?", programul "Fiecare Copil în Școală" din cadrul campaniei "Școala te face mare" a devenit realitate în această localitate ce nu se află departe de reședința de județ.
Rata analfabetismului creștea peste noapte în Castelu, pe fondul unei sărăcii extreme, la care se adăugau și dificultățile specifice comunităților în care minoritățile sunt departe de a fi integrate în societate. În momentul în care a intervenit în comunitate, Ovidiu Rom a propus o soluție pe termen scurt, de urgență: formarea de clase și grupe educaționale pentru copiii care nu erau înscriși la școală și o soluție pe termen lung, care să ducă la rezolvarea problemelor de fond.
În luna ianuarie a acestui an, Carrefour devine partener al Asociației Ovidiu Rom, al autorităților locale din Castelu și al Fundației Porți Deschise - Open Doors Foundation din Medgidia, prin susținerea programului "Adoptă o școală". Acesta se înscrie în seria de proiecte și campanii desfășurate sub umbrela programului "Fiecare Copil în Școală". Aceasta este o inițiativă Ovidiu Rom care își propune să sprijine copiii din familiile sărace să meargă la școală. Adoptarea unei Școli dintr-o comunitate săracă va permite acoperirea costurilor de recrutare a copiilor pentru școală, rechizite, training pentru dascăli, dotarea claselor și crearea unui grup local de acțiune care să implice părinți, profesori, autorități locale.
Demararea noului parteneriat va fi marcată de întâlnirea dintre reprezentanții Ovidiu Rom, Carrefour și responsabilii locali, cu scopul detalierii acestui nou parteneriat public-privat și al rezultatelor inițiale ale proiectului. Astfel, pe 29 ianuarie se vor inaugura trei spații de învățare din noua clădire a școlii. Aceste spații noi ajută la diversificarea ofertei educaționale și au la bază metodologia de lucru dezvoltată de-a lungul a peste opt ani de activitate de membrii Asociației Ovidiu Rom.
"Atât copiii, cât și cadrele didactice vor găsi aici materiale care să îi ajute să se dezvolte din punct de vedere profesional și personal. Activitățile desfășurate vor avea în vedere dezvoltarea imaginației, a creativității, a gândirii critice și altele - competențe necesare succesului în mileniul III. Activitățile îi vizează și pe părinții copiilor care au nevoie de sprijin pentru a nu abandona școala. Aflați ei înșiși în situația în care au nevoie de îndrumare când vine vorba de interacțiunea cu mediul structurat al școlii, părinții beneficiază de ateliere interactive, care conțin și aplicații cu caracter ludic", ne declara Nicoleta Popa, purtător de cuvânt al Asociației Ovidiu Rom.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5385 secunde