Filmele românești "Aferim!" și "Toto și surorile lui", proiectate la Nomad International Film Festival

77
Filmele românești

Articole de la același autor

Filmele "Aferim!" de Radu Jude și "Toto și surorile lui" de Alexander Nanau se numără printre producțiile care vor fi proiectate la Nomad International Film Festival, eveniment ce se va desfășura între 19 mai și 28 iunie. Celor două filme li se alătură titlurile "Pașaport de Germania" de Răzvan Georgescu, "Trenul vieții" de Radu Mihăileanu, "Drumul păsărilor" de Klara Trencsenyi și Vlad Naumescu, "Sunt a ta" de Iram Haq și "Usturoi" de Lucian Alexandrescu.


Un ecran gonflabil de aproape 80 de metri pătrați și echipamente de proiecție performante vor transforma, pentru câte șase zile, zonele centrale din patru mari orașe din România (București, Timișoara, Târgu Mureș și Constanța) și un oraș din Norvegia (Oslo) în adevărate "cinematografe în aer liber". Intrarea la festival este gratuită, iar în fiecare zi iubitorii de film vor putea vedea câte un lungmetraj premiat pe plan internațional și două scurtmetraje românești de calitate. Șase dintre aceste scurtmetraje vor fi selecționate de juriul festivalului, iar celelalte șase prin intermediul voturilor online exprimate direct pe pagina de YouTube a festivalului până la data de 15 mai. 


Creatorii celor mai bune trei scurtmetraje vor fi recompensați cu premii în valoare totală de 3.500 euro (premiul I — 2.000 euro, premiul al II-lea — 1.000 euro, premiul al III-lea — 500 de euro). Festivalul este un proiect al Asociației Culturale Metropolis realizat în parteneriat cu Muzeul Intercultural din Oslo și este finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5543 secunde