Filmul "Toată lumea din familia noastră" - câștigătorul Marelui Premiu la Gala Gopo

143
Filmul
Gala Gopo, care a avut loc luni seară, la Opera Națională din București, a avut doi mari câștigători - "Toată lumea din familia noastră", de Radu Jude, care a primit, printre altele, premiile pentru regie și cel mai bun film, și "Undeva la Palilula", ce și-a adjudecat toate trofeele tehnice.


Cele două titluri care și-au împărțit "partea leului" în ceea ce privește premiile au fost "Toată lumea din familia noastră" și "Undeva la Palilula", debutul lui Silviu Purcărete în lungmetraj. Dacă "Toată lumea din familia noastră" a câștigat majoritatea premiilor din a doua jumătate a galei, "Undeva la Palilula" a dominat premiile tehnice. Astfel, echipa lungmetrajului "Toată lumea din familia noastră" a plecat acasă cu șase trofee: pentru cel mai bun scenariu (Radu Jude și Corina Sabău), pentru cel mai bun regizor (Radu Jude), pentru cel mai bun film, pentru cel mai bun actor în rol principal (Șerban Pavlu), pentru cea mai bună actriță în rol secundar (Mihaela Sîrbu) și pentru cel mai bun actor în rol secundar (Gabriel Spahiu). 


Absența de la eveniment a lui Cristian Mungiu, care a cerut ca filmul produs și regizat de el "După dealuri" să nu fie luat în considerare pentru ediția din acest an a premiilor Gopo, nu a rămas neremarcată de unii dintre câștigători. Astfel, regizorul Gabriel Achim, care a câștigat premiul pentru debut, pentru primul său lungmetraj, "Visul lui Adalbert", i-a mulțumit lui Cristian Mungiu, a cărui retragere, a spus acesta, a contribuit în parte la câștigarea acestui trofeu, scrie Mediafax.
















Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 21 Martie 2013
Stire din Cultură-Educație : Totul despre bursele Fulbright
Pagina a fost generata in 0.3616 secunde