"Flautul fermecat" și "Crăiasa Zăpezii" vin pe scena Teatrului "Oleg Danovski"

731

Articole de la același autor

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" vă propune, în acest week-end, cu două titluri de excepție: "Flautul fermecat" și "Crăiasa Zăpezii". "Flautul fermecat" de Wolfgang Amadeus Mozart este o operă în două acte care se va juca sâmbătă, 15 februarie, de la ora 18.30. Regia artistică este semnată de Ștefan Munteanu, scenografia de Adriana Urmuzescu, în timp ce conducerea muzicală îi aparține renumitului dirijor Radu Ciorei. 


Artiștii care vor urca pe scenă și care vă vor încânta văzul și auzul sunt Doru Iftene, Marius Eftimie, Laura Eftimie, Georgiana Medeleanu, Constantin Acsinte, Elena Rotari, Stela Sârbu, Lucia Mihalache, Maria Cernat, Magda Marcu, Gabriela Dobre, Anton Zidaru, Cătălina Postolache, Iulia Lepădatu, Elena Păunescu, Laurențiu Severin, Bogdan Ochelșel, Adrian Bădilă, Mădălin Băldău, Cristian Parmac, Andrei Băican și Petre Bulgaru. Maestru cor va fi Adrian Stanache.


Acțiunea începe cu prințul Tamino, care, venind dintr-o țară necunoscută, se rătăcește în Împărăția Întunericului și este atacat de un șarpe uriaș. Cele trei doamne din suita Reginei Nopții, ce domină această împărăție, ucid cu sulițele lor șarpele, salvându-l pe tânăr. După ce își revine din această spaimă, prințul Tamino este surprins de apariția stranie a lui Papageno, omul-pasăre, care se laudă că el este cel care a ucis șarpele. Aventurile lui continuă, dar vă lăsăm pe dumneavoastră să descoperiți în ce mod…

"Crăiasa Zăpezii" se va juca, duminică, 17 februarie, de la aceeași oră. Regia și coregrafia poartă amprenta renumitului Horațiu Cherecheș, iar scenografia îi aparține Nataliei Kornilova. Actul I debutează cu tabloul în care un vrăjitor răutăcios făurește o oglindă, dar nu una obișnuită, pentru că tot ce este mai frumos și mai bun, atunci când se oglindește în ea, aproape că nici nu se vede. Totodată, totul se transformă în ceva urât și rău. În schimb, tot ce este mai urât, se vede în oglindă foarte limpede.

Desigur, și învățăceii vrăjitorului se privesc deseori în oglindă, iar pe parcursul scamatoriilor lor, la un moment dat, aceasta se sparge, iar ei devin răi. Printr-o magie, apare Zâna Bună, care, privindu-se în oglindă, devine rea și ea, transformându-se în Crăiasa Zăpezii. Soliștii care vor urca pe scenă sunt Adrian Mihaiu, Irina Ganea Mihaiu, Douglas Callum Steward, Mayu Takahashi, Keito Shimomura, Mayura Takase, Daia Kashwaba, Mizuki Kubota.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019
Stire din Cultură-Educație : "O Sole Mio", la Teatrul "Oleg Danovski"
Pagina a fost generata in 0.6283 secunde