Fostul consultant al lui Richard Nixon a devenit Doctor Honoris Causa al Universității "Ovidius" Constanța

527
Fostul consultant al lui Richard Nixon a devenit Doctor Honoris Causa al Universității
Emeritul istoric de origine română, cercetător și profesor universitar doctor al Universității Colorado, Boulder, SUA, Stephen Fischer-Galați, a primit ieri titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității "Ovidius" Constanța.
Decanul Facultății de Istorie și Științe Politice, conf.univ.dr. Daniel Flaut, a fost cel care a pregătit "laudatio" pentru specialistul în istoria relațiilor internaționale, istoria românilor, a Europei de Est și de Sud-Est.
Stephen Fischer-Galați, consultant al președintelui Richard Nixon pe problemele est-europene, a reușit, prin discursul de ieri, să poarte auditoriul din Sala Senatului într-o călătorie imaginară din Evul Mediu până în secolul al XXI-lea. "Istoria se repetă, tenedințele omenești sunt aceleași. Doar conjuncturile se schimbă", a mai arătat Fischer-Galați pe parcursul prezentării principalelor sale teze.
Printre lucrările sale cele mai importante se numără "The Balkan Revolutionary Tradition", "Ottoman Imperialism and German Protestantism, 1521-1555", "Europa de Est și războiul rece. Percepții și perspective" și "România în secolul al XX-lea".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 06 Iulie 2009
Stire din Cultură-Educație : In Memoriam MJ
Pagina a fost generata in 1.6754 secunde