Ce credeți c-a vrut să zică?

423
Ce credeți c-a vrut să zică? - 581b87f8c38532b6e3cbb05a43836400.jpg
Șoc și groază? Nenorocire și cutremurare? Stupefacție și scandal? Nu, nu: gunoi! Gunoi. Cam asta ni se servește, la ore de minimă, medie și maximă audiență, pe toate posturile TV. Și, din păcate, inclusiv pe postul public de televiziune.
O spoială de divertisment, expresii care nu-și propun decât să șocheze, să-i atragă pe cei dornici, flămânzi chiar de morbid, de macabru, de circ. Cele mai multe materiale încep cu formulele stereotipe de genul "incredibil, dar adevărat, se întâmplă în România, în orașul cutare sau cutare". Sau, și mai bine, "un caz șocant a cutremurat comunitatea X sau Y sau Z". Și vezi, dincolo de ecran, niște păpuși Muppets agitându-se neconvingător, jenant, în scopul de a te convinge că, vai!, dacă pierzi și reluarea asta ești un om terminat. Fiind, totuși, vorba despre o a treia reluare a unei emisiuni într-un format pe care cu greu îl mai digeri.
Urmează, apoi, Adrian Păunescu, poetul înțelept al neamului care vorbește, în același timp, despre Michael Jackson, despre scandalurile din ministere, declarații de avere, prostituție politică și bla, bla, bla. Iar atunci când nici chiar marele Păunescu nu e disponibil, se apelează la "intelectualii din viața publică". Cei care, la fel, se pronunță pe o paletă laaaaaargă de subiecte…
De la valorile acțiunilor la bursă, finanțele mondiale, reinventarea cinematografiei românești și lipsa de bani pentru finanțarea filmelor, fotbal (acest ceresc inepuizabil subiect) sau tenis (asta e pasiunea lui CTP) la reperele tinerelor generații și ajustarea, pe alocuri, a mentalităților în vremuri de criză. Ajustare care, ce păcat că pierdem asta din vedere, poate să fie un proces mai ales constructiv.
Și după ce discută, analizează, comentează, "sparg gura târgului" cu câte un breaking news din snopul celor zece din ziua respectivă, înțelepții de serviciu se trezesc în criză: Aha… "Și… ce credeți c-a vrut să zică doamna, atunci când i-a răspuns domnului că investiția sau declarația sau măsura, pachetul de legi și moțiunea de cenzură contrazic toate normele europene și, concomitent, pe acelea ale bunului simț???" Tadam! Asta da, întrebare: ce credeți c-a vrut să zică?
Asta m-am întrebat și eu atunci când, probabil tot pe principiul promovării celor care "trec sticla", am văzut că n-am nicio șansă să văd emisiunea "Profesioniștii" a Eugeniei Vodă și nici "Garantat 100%" a lui Cătălin Ștefănescu mai devreme de 12, respectiv 11 jumătate. Noaptea. Ce-au vrut, de fapt, să spună cei de la televiziunea publică? Producțiile astea au fost împinse în afara prime-time-ului pentru că moderatorii lor nu se bucură atunci când există tensiune, când invitații se ceartă, se scuipă și se bat, atunci când, în sfârșit, iese scandal. Pentru că lucrurile astea NU se întâmplă. Nu la ei în emisiune.
Și pentru că noi ne-am pierdut exercițiul de a viziona și altceva decât derizoriul din așa numitele reality show-uri, alte lucruri decât pachetul sport-meteo prezentat de "carieriste" care învață chiar acum să lege subiectul de predicat. Desigur, o generalizare nu și-ar avea rostul aici.
Dar!!! De ce ajungem mereu la comentatorii la pachet, care poartă în piept etichetele televiziunilor care-i plătesc ca să răspundă la întrebarea "Ce credeți c-a vrut să zică doamna atunci când l-a înjurat pe domnul?" "Ăăăă…? Nimic??". Da, da, așa ziceam și eu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 06 Iulie 2009
Stire din Comentarii : Un bac mult prea "ușor"!
Sâmbătă, 04 Iulie 2009
Stire din Comentarii : Pastilă pentru tinerii șacali
Vineri, 03 Iulie 2009
Stire din Comentarii : Cine-i de vină?
Miercuri, 01 Iulie 2009
Stire din Comentarii : De ce se moare pe șosele?
Sâmbătă, 27 Iunie 2009
Stire din Comentarii : Moonwalker
Pagina a fost generata in 0.4898 secunde