Dați afară gunoaiele de la Poliția Rutieră Constanța!

1487
Dați afară gunoaiele de la Poliția Rutieră Constanța! - 60eefdd92947076e89f98d7f4ddec6c9.jpg
M-am "intersectat", nu mai demult de luna trecută, cu un milițian. Adică purtător al uniformei de polițist, dar cu apucături ce amintesc de bătrânii pândari de pe vremea lui Nea Nicu. M-a tras pe dreapta, pentru că, pe o arteră pe care se circula bară la bară, cu 30-40 km/h, nu am purtat centura de siguranță! Mi-am plătit civilizat amenda, dar nu m-am putut stăpâni să nu-i atrag atenția asupra problemelor grave care apar în traficul din Constanța. Nu mai insist asupra lor, șoferii le cunosc foarte bine. Ocupat cu procesul verbal, tipul cu "cașcheta" n-a intrat în polemică. Sincer, nici nu așteptam din partea lui vreo replică. Poliția își făcea meseria.
Dar ce facem cu șmecherii care gonesc nebunește prin oraș, cu inconștienții care sunt la un pas să te facă praf pe trecerea de pietoni, cu tupeiștii pentru care nu există reguli de circulație? Cum își face Poliția Rutieră meseria în aceste situații?
Asupra modului în care acționează Poliția Rutieră Constanța planează, de ieri, un mare semn de întrebare, după ce 39 de agenți - adică aproape o treime dintre angajați!!! - sunt cercetați penal pentru fapte de corupție. O parte dintre aceștia au fost deja reținuți, iar acuzele sunt grave: luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu sau fals intelectual. Parcurg datele primite de la Parchet și nu-mi vine să cred ce puteau face oamenii de la care așteptam să împartă dreptatea în stradă. Citești și te crucești, aflând că ar fi cerut bani, băutură, miei și chiar benzină pentru a mușamaliza dosare. Dacă era nevoie, ar fi suflat chiar și în fiolă în locul șoferului prins cu băutura-n nas!
O vorbă din bătrâni spune că "pădure fără uscături nu există". Din experiența de 11 ani de jurnalism, aș mai adăuga că societatea este sufocată de gunoaie. De acele gunoaie cu două picioare, dispuse la mizerie și compromis, gata să-și vândă sufletul și să distrugă vieți pentru câteva bancnote verzi. Când mai poartă și uniformă, este cu atât mai grav. Poliția Rutieră Constanța trebuie să scape de aceste gunoaie. Să-și facă rapid curățenie în ogradă și să-și îndrepte atenția asupra adevăratelor problemele ale Constanței. Acuzele de corupție îi atârnă acum precum o piatră de moară, iar credibilitatea îi e făcută țăndări. Scandalul corupției a cutremurat Poliția Rutieră Constanța. A lovit-o în moalele capului. Pentru a mai putea scoate capul pe străzi, Poliția Rutieră Constanța trebuie să scape de depravați!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 23 Iunie 2009
Stire din Comentarii : Respect, Chilian!
Luni, 22 Iunie 2009
Stire din Comentarii : Bacalaureați de 2 lei
Sâmbătă, 20 Iunie 2009
Stire din Comentarii : Text de război
Vineri, 19 Iunie 2009
Stire din Comentarii : Schimbarea la casă a României
Joi, 18 Iunie 2009
Stire din Comentarii : Nu filozofi, ci cocalari!
Miercuri, 17 Iunie 2009
Stire din Comentarii : Lacrimile disperării
Marţi, 16 Iunie 2009
Stire din Comentarii : Cum o vreți pe Moni?
Pagina a fost generata in 0.7944 secunde