Fostul șef al ISU "Dobrogea", generalul Petre Trandafir, rămâne în arest, colonelul Neculai Coman va fi pus, astăzi, în libertate

2859
Fostul șef al ISU
Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins, ca nefondat, recursul formulat de fostul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) "Dobrogea", generalul Petre Trandafir, împotriva măsurii de prelungire a arestului preventiv.
Astăzi, expiră mandatul de arestare emis pe numele prim-adjunctului șefului ISU Dobrogea, colonel dr. Neculai Coman.
În cazul lui, procurorii DNA nu au cerut prelungirea pentru că nu există temeiuri noi pentru privare de libertate în continuare. În aceste condiții, la expirarea mandatului, Neculai Coman va fi pus în libertate.
Cei doi au fost arestați în dosarul fraudării rezultatelor concursului de angajare organizat în 2007 și sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de instigare la fals și uz de fals intelectual, asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
Procurorii au stabilit că, în cursul lunii august 2007, cu ocazia desfășurării concursului pentru ocuparea unor posturi de subofițeri în cadrul ISU Dobrogea, Trandafir și Coman - care era și președinte al comisiei de examen, le-au ordonat unor subordonați, membri ai comisiilor de examen la proba scrisă, să facă demersuri pentru ca un număr de peste 120 de candidați, pe care i-au nominalizat, să promoveze în mod fraudulos examenul respectiv.
Astfel, lucrările scrise ale celor peste 120 de candidați au fost falsificate de către membrii comisiei de corectare, acestora fiindu-le acordată nota maximă sau punctaje foarte mari, fiind în final declarați admiși în mod fraudulos.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7394 secunde