Suspecții jafului de la Carpatica rămân în arest

387
Suspecții jafului de la Carpatica rămân în arest - feb78ee29377237a3bfa93e3b61c1655.jpg
Tribunalul Constanța a respins, ieri, recursul formulat împotriva măsurii de arest preventiv de cei doi bărbați cercetați în cazul jafului armat comis, la sfârșitul lunii mai, la sucursala Băncii Carpatica, din zona Casei de Cultură, din Constanța.
Nicușor Manta, de 35 de ani, din Constanța, și Radu Lucian Apostol, de 34 de ani, din Năvodari, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.
Ambii inculpați nu au spus în fața instanței decât că sunt nevinovați și că doresc să fie cercetați în stare de libertate.
Avocatul celor doi a susținut că probele strânse împotriva suspecților ar fi contradictorii, amintind de declarațiile martorilor Constanța Dumitru și Cătălin Gherasim, care l-ar fi recunoscut pe Nicușor Manta din albumul de fotografii, deși, inițial, au prezentat variante diferite de descriere ale aceluiași suspect.
Cât privește sumele de bani descoperite în imobilele celor doi în timpul perchezițiilor, avocatul a susținut că cei doi clienți ai săi sunt oameni de afaceri și că ar fi făcut importuri de două miliarde de lei vechi.
Și raportul de cercetare tehnico-științifică este contestat de suspecți. Potrivit pro-curorilor, constatarea tehnico-științifică arată că urma pantofului sport Puma descoperită la locul faptei aparține lui Apostol (în timpul percheziției domiciliare fiind descoperită încălțămintea respectivă la domiciliul acestuia).
Magistrații nu au fost convinși de argumentele aduse de avocat în apărare, astfel că au respins recursurile formulate, urmând ca cei doi să fie cercetați în continuare în stare de arest preventiv.
Cei doi au fost prinși în urma unor descinderi la cinci domicilii suspecte din Constanța și Năvodari.
La locuințele celor doi au fost găsite și ridicate în vederea cercetărilor trei pistoale cu bile de cauciuc, două bastoane de cauciuc cu șoc electric și suma de aproximativ 41.080 lei. În dimineața zilei de 29 mai, la ora 8,56, în aproximativ 40 de secunde, doi bărbați necunoscuți, purtând cagule și mănuși, au pătruns în sediul Băncii Carpatica din Constanța, de unde, sub amenințarea unui baston de cauciuc și a unui pistol, au sustras din biroul casieriei 69.210 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9896 secunde