„Gaiţele” şi „Meciul de comedie” revin pe scena Teatrului de Stat

173
„Gaiţele” şi „Meciul de comedie” revin pe scena Teatrului de Stat - fondspectacolesursamarianadochit-1602262452.jpg

Articole de la același autor

A venit weekend-ul și odată cu el, putem spune că ne putem relaxa puțin, după o săptămână plină de muncă și stres. Astfel, în următoarele două zile, Teatrul de Stat Constanța vă ispitește cu două piese, pe care nu ar trebui să le ratați.

În prima zi de weekend, sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 19.00 sunteți invitați la „Meciul de comedie”, un spectacol interactiv de improvizație, în cadrul căruia pregătirea improvizatorilor a fost realizată de actorul și regizorul Dragoș Muscalu, iar scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu. Potrivit reprezentanților TSC, spectacolul de improvizație are ca principală caracteristică lipsa oricărui scenariu și chiar și a regiei. Totul, text, mișcare scenică, lumini, muzică se creează pe loc, în fața spectatorilor. Formatul este unul competițional, actorii fiind împărțiți în două echipe care se înfruntă într-o serie de probe, iar spectatorii au un rol foarte important, ei stabilind și temele de improvizație precum și echipa câștigătoare a fiecărei probe. Actorii care vor juca în acest „meci” sunt Florin Aioane, Remus Archip, Andrei Bibire, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime, Vlad Lință, Ecaterina Lupu, Cătălina Mihai, Ștefan Mihai, Mirela Pană, Florina Stănculeț, iar muzica ce va acompania „competiția” va fi improvizată de Mădălin Nicolae Mușat. 


Duminică, 11 octombrie, de la ora 19.00, revin pe scenă „Gaițele” lui Alexandru Kirițescu, un spectacol regizat de Lucian Iancu, având-o pe Dana Dumitrescu în rol principal. Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar coregrafia, de Raimonda Potlog. La momentul actual, aceasta este considerată a fi una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, în care autorul satirizează, cu un umor excepțional, lăcomia, cinismul și dezumanizarea burgheziei de la începutul secolului XX.

„Se râde mult la acest spectacol, dar spectatorii rămân și cu un gust amar. Peripețiile amoroase din clanul Dudulenilor, replicile savuroase și bârfele suculente scot în evidență, într-un mod paradoxal, destinele tragice ale unora dintre personaje”, spun cei de la teatru. Distribuția este formată din Dana Dumitrescu, Maria Lupu și Cristina Oprean, care alcătuiesc trio-ul babelor cartofoare, iar Andu Axente, Lana Moscaliuc și Luiza Martinescu - triunghiul conjugal din care germinează tragedia. La rândul lor, Adrian Dumitrescu și Remus Archip joacă rolurile celor doi frați aflați în competiție pentru întâietate, Laura Iordan Adrian, pe al nevestei al cărei vis este să ajungă la Paris, iar Mirela Pană și Liliana Cazan fac deliciul spectatorilor cu nesfârșitele certuri casnice între „Fraila” (Fraulein) cu accent nemțesc și Zamfira cu accent oltenesc.

Potrivit organizatorilor, pentru a respecta distanțarea impusă cu scopul de a preveni contaminarea, numărul de locuri disponibile la o reprezentație este de 70, așadar este recomandabil să vă procurați biletele cât mai repede.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3646 secunde