Galerie FOTO. Mihai Bendeac a făcut senzație pe scena Casei de Cultură Constanța

3435

Articole de la același autor

Comedia "Bani din cer", scrisă de Ray Cooney, în regia lui Horațiu Mălăele, a ajuns și în fața publicului constănțean sâmbătă, 25 octombrie, pe scena Casei de Cultură, tinerii fiind nerăbdători să îl vadă pe actorul Mihai Bendeac dându-i viață personajului principal, Henry Perkins. 


Piesa debutează într-un cadru familial, unde doamna Perkins se pregătește de aniversarea soțului său. Atunci când Henry intră în scenă agitat și împiedicându-se de tot ce îi ieșea în cale, publicul a vibrat de bucurie și din sală s-au auzit primele chicoteli. În timp ce suna la aeroport și își făcea bagajele, Henry îi spune dintr-o suflare soției că și-a schimbat din greșeală servieta cu cineva și că a găsit 735.000 de lire sterline, sugerând să zboare spre Buenos Aires, chiar în seara aceea, pentru că ucigașul e pe urmele lor. Nevenindu-i să creadă, Jane Perkins refuză să plece și își îneacă amarul în alcool, spunându-i soțului să-și găsească pe alta. În scenă apar pe rând polițistul corupt Davenport, care îl acuză pe Henry de homo-sexualitate, Bill, taximetristul nerăbdător, prietenii de familie Vic și Betty, care ajung să fie prezentați drept sora și cumnatul doamnei Perkins și un al doilea polițist, Slater, care aduce vestea că Henry a fost găsit mort, cu servieta sa alături. 


Fiecare actor a avut un moment al său unic de interpretare, care a smuls publi-cului multe aplauze. Oamenii au empa-tizat cu actorii, iar momentul schimbării servietelor i-a făcut pe aceștia să mur-mure la unison un "OOO" prelung. Spre finalul piesei, când toate planurile erau năruite, domnul și doamna Perkins au avut un moment de tandrețe, spre deliciul tuturor, unde replica lui Henry a adus un zâmbet publicului, în special dom- nișoarelor: "N-aș fi plecat!".


Finalul piese creează o mulțime de emoții și sentimente contradictorii, compasiune sentimente de eliberare. Parcă ai fi vrut ca piesa să nu se termine și să mai apară o altă situație, dar, în același timp, ai fi vrut să îi vezi pe toți făcând clătite în Argentina. Publicul era tăcut și aștepta ca ceva să se schimbe, ceea ce într-adevăr s-a și întâmplat, salvarea tuturor fiind chiar taximetristul Bill. 


După minute de aplauze, a venit și ceea ce mulți așteptau "banii din cer" pe care i-a aruncat Mihai Bendeac, în sală. Publicul, din care mai mult de jumătate era format din tineret până în 30 de ani, a plecat foarte încântat din sală. Mulți au admis că nu au mai râs așa de bine de ceva vreme. "Aveam nevoie de o astfel de piesă de teatru", a spus o tânără, la ieșirea din Casa de Cultură.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 20 Octombrie 2014
Stire din Cultură-Educație : "Trei surori" cunosc pe lume…
Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Spectacolele scenelor  de teatru constănțene
Pagina a fost generata in 0.4819 secunde